Скандал на Хмельниччині: ім'ям відомої співачки скористалися для захисту церкви УПЦ МП

фото з відкритих джерел

Допис про скандал опублікував у Фейсбук член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

На Хмельниччині розгорається скандал навколо церкви УПЦ Московського патріархату. У селі Заставці на Старосинявщині священник Іван Задвірний хоче проводити служіння «старослов’янською мовою з українським акцентом», тобто російською. Священнослужитель зібрав підписи серед місцевого населення на підтримку такої ідеї. Під цим зверненням якимось дивом з’явився підпис співачки Міли Нітіч.

Співачка народилася і провела дитинство у селищі Стара Синява, однак вже давно мешкає у Києві. «Я підписана на неї в інстаграмі. Бачу, вона в Києві вчора була. Цікаво, чи їй «Новою Поштою» передавали цей папір для підписання, чи вона спеціально приїжджала?» – пишуть в соцмережі небайдужі українці.

При цьому ще частина людей, чиї підписи стоять під зверненням, також стверджують, що не бачили документу в очі. Допис про це опублікував у Фейсбук член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Юрій Кравчук. «Частина людей зі списку вже заявили про підроблення їхніх підписів, частина не могла бути присутніми на «зборах», бо перебувала далеко за межами району», – зазначається у дописі.

«Моя свекруха ходити не може, а на «собраніє» бігом побігла». «Я теж нічого не підписувала і в церкві не була, а хто це зробив, нехай відповідає», «Люди, якщо ви за мсковську церкву, то беріть свого попа – і до Московії!», «Маю маму, якій 76 років, майже ні з ким не спілкується, але її теж вписали в це кодло», – обурюються в соцмережі місцеві.

Співачка Міла Нітіч поки ніяк не прокоментувала скандал. Сайт «Обозреватель» звернувся до виконавиці за коментарем, однак вона не відповіла. Згодом свободівець Юрій Кравчук повідомив, що сьогодні, 11 квітня, о 17:30 відбудуться збори селян біля храму стосовно переходу до ПЦУ.

Читайте також: Кабаєва у жалобній сукні та дешевих сережках засвітилася з дітьми перед камерами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: