Рецепту 150 років. Клопотенко показав, як приготувати паску, яка гарантовано вийде пухкою  

фото з відкритих джерел

Євген Клопотенко розповів, як приготувати паску за автентичним рецептом

Відомий шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко на своєму ютуб-каналі оприлюднив рецепт паски, який був відомий ще 150 років тому.

«Приготуємо папушник. Здивовані, бо були налаштовані на паску? Не переживайте, саме так у давнину називали цю випічку. А я знаю, як важливо мати перевірений рецепт паски. Тісто зазвичай на неї роблять щедре, тому стає дуже прикро, якщо щось не виходить. Але ви дивитеся моє відео, тому з вами такого не трапиться. Ми зробимо українську паску, якій 150 років. Уявляєте? Її рецепт я взяв з книги Зиновії Клиновецької «Страви й напитки на Україні» та трішки усучаснив. Будьте певні, у вас вийде неймовірно ароматна, пухка та легка пасочка з глазур’ю, яка не тече, а тримається, як вам і потрібно», – йдеться в повідомленні під відео.

Інгредієнти для приготування української паски:

  • 500 г борошна 
  • 20 г дріжджів  «Духмяна Хата»
  • 150 мл молока 2,5% (+50 мл для замочування горіхів)
  • 140 г цукру  (240 за бажанням)
  • 100 г вершкового масла 82,5% (+для змащування форми) 
  • 8 жовтків 
  • 2 апельсини (цедра) 
  • 50 г волоського горіха 
  • дрібка солі  

Для  глазурі:

  • 2 білки
  • 200 г цукрової пудри  
  • 10 г желатину (порошок)  
  • 120 мл води для замочування желатину  

Раніше «Главком» писав, що Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм розповів, як дуже швидко та без випікання приготувати головну прикрасу великоднього столу.

Читайте також: Скандал із Спартаком Субботою. Його викривача теж звинувачено в сексі з клієнткою

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: