Рецепту 150 років. Клопотенко показав, як приготувати паску, яка гарантовано вийде пухкою
Євген Клопотенко розповів, як приготувати паску за автентичним рецептом
Відомий шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко на своєму ютуб-каналі оприлюднив рецепт паски, який був відомий ще 150 років тому.
«Приготуємо папушник. Здивовані, бо були налаштовані на паску? Не переживайте, саме так у давнину називали цю випічку. А я знаю, як важливо мати перевірений рецепт паски. Тісто зазвичай на неї роблять щедре, тому стає дуже прикро, якщо щось не виходить. Але ви дивитеся моє відео, тому з вами такого не трапиться. Ми зробимо українську паску, якій 150 років. Уявляєте? Її рецепт я взяв з книги Зиновії Клиновецької «Страви й напитки на Україні» та трішки усучаснив. Будьте певні, у вас вийде неймовірно ароматна, пухка та легка пасочка з глазур’ю, яка не тече, а тримається, як вам і потрібно», – йдеться в повідомленні під відео.
Інгредієнти для приготування української паски:
- 500 г борошна
- 20 г дріжджів «Духмяна Хата»
- 150 мл молока 2,5% (+50 мл для замочування горіхів)
- 140 г цукру (240 за бажанням)
- 100 г вершкового масла 82,5% (+для змащування форми)
- 8 жовтків
- 2 апельсини (цедра)
- 50 г волоського горіха
- дрібка солі
Для глазурі:
- 2 білки
- 200 г цукрової пудри
- 10 г желатину (порошок)
- 120 мл води для замочування желатину
Раніше «Главком» писав, що Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм розповів, як дуже швидко та без випікання приготувати головну прикрасу великоднього столу.
Коментарі — 0