Клопотенко пояснив, чому на паляниці є надріз: це пов'язано із «сусідами» України

фото з відкритих джерел

Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм розповів, чому на традиційному  українському хлібі є надрізи

Телекулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм розповів, чому, на його думку, на традиційному  українському хлібі – паляниці – є надріз. І пояснив, як це пов'язано із «сусідами» України.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

«Зараз вивчаю паляницю. Характерна ознака – ось цей надріз зверху. Це те, що робить паляницю паляницею. І я розумію, чому. Це вона типу регоче із сусідів, що не можуть вимовити її назву. Дарую вам цю думку», – написав Клопотенко.

Підписники Клопотенка в коментарях ділять своїми історіями про паляницю: «Моя бабця з Львівщини паляницею називала смажене тісто на пательні. Коли тісто залишалось після перижків вона його розкатувала з маслом і потім смажила як товстий великий млинець. Неймовірно смачно було з часником та сіллю», «Ой, я прям запах її уявила, кусаєш, а вона хрустить і кришиться на рукавички і кролячу шапку, йдеш щаслива додому і несеш півпаляниці. Спогади з дитинства», «І ціна була 28 копійок. Це сама висока ціна на хліб. Український і Арнаутка 16 копійок були. Білий кірпічик (цеглина) 20 копійок. Ідеш з магазину і обов‘язково цю «посмішку» підгризаєш», «Треба якусь зброю назвати Паляниця. Ото цирки будуть на новинах рашки. Ведучі собі язики зламають».

Раніше, «Главком» писав, що телекулінар Євген Клопотенко поділився на своїй сторінці в соцмережі порадою, що робити, коли немає світла. Ресторатор показав у соцмережі світлину темної вулиці, де працює його ресторан, і повідомив, що вони почали економити електрику. За словами кулінара, його команді вдалося скоротити споживання електроенергії втричі: для відвідувачів запалюють свічки всередині ресторану.

У підписі до фото Клопотенко поділився: «Ввечері, в основному, запалюємо свічки. Воно якось навіть більше стало про любов. Якщо у вас немає світла – приходьте до нас. Можна не лише поїсти, але і зарядити телефон. І навіть якщо будемо зовсім без світла, то маємо піч. У ній горить справжній український вогонь, якому нічого не страшно. Такий вогонь не поглине жодна темрява. Вистоїмо та переможемо всією країною. Бо маємо той вогонь не тільки всередині пічки».

«Главком» також писав, що Клопотенко розплакався, дізнавшись про те, що український борщ внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: