Науковці розповіли, які існують небезпечні міфи про здоров’я серця

Згідно з наявними даними, до 40% жінок з діагнозом серцевий напад не відчувають болю в грудях
фото з відкритих джерел

Експерти зазначають, що прояви хвороб серця часто залежать від статі

За даними ВООЗ, серцево-судинні захворювання залишаються основною причиною смерті в усьому світі. Експерти організації наголошують, що люди недостатньо поінформовані про те, як запобігти серцево-судинним захворюванням, і часто перебувають під впливом поширених помилкових уявлень про серце, пише womanlife.

Іноді лікарі чують: «Якщо вам судилося отримати серцевий напад, нехай так і буде». Але вчені ВООЗ спростовують цей «постулат», відмовившись від вживання тютюну і алкоголю, а також підвищивши рівень фізичної активності, можна захистити своє серце від небезпечного розладу.

Крім того, багато хто вважає, що не варто регулярно вимірювати артеріальний тиск «просто так», а використовувати тонометр тільки при відчутті важкості.

За словами медичних експертів, високий кров'яний тиск часто не має симптомів. Підвищений тиск є основною причиною серцево-судинних захворювань. Раннє виявлення високого кров’яного тиску може допомогти запобігти ускладненням, розповідають лікарі і радять регулярно вимірювати артеріальний тиск вдома.

Експерти зазначають, що прояви хвороб серця часто залежать від статі.

«Симптоми у чоловіків при інфаркті зазвичай більш типові, але у жінок же частіше трапляється «мовчазний інфаркт», що протікає практично безсимптомно», – кажуть лікарі.

Згідно з наявними даними, до 40% жінок з діагнозом серцевий напад не відчувають болю в грудях, а у 50% починають відчувати проблеми зі сном приблизно за місяць до інфаркту.

Чи правда, що фізичні вправи протипоказані при проблемах з серцем? Вчені вважають, що це теж міф. Вони відзначають, що коли йдеться про необхідність підвищення рівня фізичної активності, більшість лікарів говорять про фізичні навантаження середньої інтенсивності – прогулянки на природі, піші прогулянки тощо. Фахівці впевнені, що протипоказання до підвищеної активності є у небагатьох людей – більшості з них вона потрібна фізично.

Читайте також: Яка дієта може знизити ризик серцевих проблем майже на 20%? Дослідження вчених

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: