Цей популярний напій псує якість сну

Хоча алкоголь часто може змусити вас швидше заснути, вживання його перед сном може спричинити фрагментарний сон
фото з відкритих джерел

Кофеїн блокує дію аденозину, нейромедіатора, який природним чином накопичується в організмі протягом дня та створює тиск, щоб заснути

Келих пива або вина може викликати сонливість, але виявляється, що алкоголь також може порушити ваш нічний сон. Про це повідомляють експерти Bed Kingdom.

«Хоча алкоголь часто може змусити вас швидше заснути, вживання його перед сном може спричинити фрагментарний сон і може бути причиною частих пробуджень протягом ночі. Дослідження виявили, що вживання алкоголю протягом чотирьох годин перед сном може негативно вплинути на безперервність і тривалість сну, що призводить до більш частого «пробудження після засинання» », – каже фахівець.

Дослідження також показали, що нікотин перед сном може бути пов’язаний з безсонням, оскільки він впливає на здатність організму заснути.

Кофеїн блокує дію аденозину, нейромедіатора, який природним чином накопичується в організмі протягом дня та створює тиск, щоб заснути.

Багато хто знає, що вживання кофеїну знижує здатність заснути. Крім того, ви можете не знати, як довго він залишається в організмі. Експерти рекомендують відмовитися від вживання кави та алкоголю безпосередньо перед сном. 

Читайте також: Як зробити мозок молодшим. Невролог назвала три принципи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: