Яка дієта може знизити ризик серцевих проблем майже на 20%? Дослідження вчених

фото з відкритих джерел

Дослідження задокументували, як додавання солі до їжі підвищує ймовірність серцево-судинних захворювань і передчасної смерті

Відмова від солі у раціоні може знизити ймовірність розвитку серцевих проблем та інсульту майже на 20%. Про це свідчать результати найбільшого дослідження у цій галузі, передає The Gurdian.

Дослідження задокументували, як додавання солі до їжі підвищує ймовірність серцево-судинних захворювань і передчасної смерті. Тепер експерти встановили, наскільки сильно можна змінити здоров’я серця, зменшивши кількість страв, до яких додається сіль або взагалі відмовившись від неї.

Результати дослідження показали, що люди, які ніколи не додають сіль до їжі, мають на 18% менше ймовірності розвитку фібриляції передсердь (ФП) – серцево-судинного захворювання – порівняно з тими, хто вживає сіль завжди. Кількість випадків цього захворювання в Британії збільшилася на 50% за останнє десятиліття, до 1,5 мільйона.

ФП спричиняє нерегулярний і часто аномально швидкий пульс, що може призвести до запаморочення, задишки та втоми. Люди з ФП у п’ять разів частіше страждають від інсульту.

Провідний автор, доктор Юн Чон Парк з лікарні національного університету Кюнгпук, Південна Корея, сказав: «Наше дослідження показує, що менша частота додавання солі в їжу була пов’язана з меншим ризиком ФП».

У дослідженні використовувалися дані UK Biobank, який охоплює понад 500 000 людей у ​​віці від 40 до 70 років у Великобританії з 2006 по 2010 рік. Ті, хто вже мав ФП, ішемічну хворобу серця, серцеву недостатність або інсульт на початку дослідження, були виключені.

Кожного запитали, як регулярно вони солять страви: «ніколи/рідко», «іноді», «зазвичай» або «завжди». Потім дослідники спостерігали за ними протягом 11 років, щоб побачити, як це вплинуло на них. Порівняно з тими, хто завжди солить їжу, ті, хто ніколи цього не робив, мали на 18% менше шансів страждати на ФП. Люди, які іноді додавали його в їжу, мали на 15% менше шансів.

Раніше дієтологи назвали продукти для кращого травлення і здорового кишківника.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: