Чим корисна полуниця та чорниця: дослідження вчених

Результати досліджень вказують, що жінки, які їли більш як три порції чорниці або полуниці на тиждень, мали на 34 відсотки менший ризик серцевого нападу
фото з відкритих джерел

Полуниця та чорниця багаті на корисні рослинні сполуки

Вчені з Королівського університету Белфаста в Північній Ірландії провели дослідження, яке показало, що люди, які вживали продукти з високим вмістом флавоноїдів, мали нижчий артеріальний тиск. Про це стало відомо із роботи British Heart Foundation.

Полуниця та чорниця багаті на корисні рослинні сполуки, які називаються антоціанами, вони надають ягодам яскравого червоного, синього та фіолетового кольорів. Дослідники пов’язують їх із покращенням здоров’я людини.

Результати досліджень вказують, що жінки, які їли більш як три порції чорниці або полуниці на тиждень, мали на 34 відсотки менший ризик серцевого нападу, ніж ті, хто їв менше.

Крім того, антоціани роблять кровоносні судини більш еластичними та допомагають нормалізувати артеріальний тиск, який є одним із факторів ризику серцевого нападу. Дослідники припустили, що кишківник може частково відповідати за сприятливий вплив флавоноїдів на артеріальний тиск.  

Нагадаємо, що фрукти надзвичайно корисні для організму як джерело вітамінів і антиоксидантів. Найкорисніший – лісова чорниця. Вона одна із найбагатших антиоксидантами фруктів і овочів, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Крім того, вона займає провідні позиції серед фруктів і овочів за вмістом клітковини, яка відповідає за роботу кишківника і дає відчуття ситості. Її регулярне споживання покращує пам'ять і впливає на стан серцево-судинної системи.

Читайте також: 56-річна Ольга Сумська розповіла, як слідкує за своїм тілом

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: