Дієтолог розповів, який фрукт корисний для серця та мозку

Регулярне споживання чорниці покращує пам'ять і впливає на стан серцево-судинної системи
фото з відкритих джерел

Чорниця це одна із найбагатших антиоксидантами фруктів

Фрукти надзвичайно корисні для організму як джерело вітамінів і антиоксидантів. Найкорисніший – лісова чорниця  Про це повідомляє дієтолог Даніель Крамбл Сміт.

По-перше, чорниця це одна із найбагатших антиоксидантами фруктів і овочів, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Крім того, вона займає провідні позиції серед фруктів і овочів за вмістом клітковини, яка відповідає за роботу кишківника і дає відчуття ситості. Її регулярне споживання покращує пам'ять і впливає на стан серцево-судинної системи.

Крім того, чорниця також містить антоціани, які допомагають очам краще адаптуватися до темряви та покращують зір. Цей фрукт також може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові завдяки високому вмісту антоціанів. А флавоноїди в чорниці сприяють поліпшенню кровообігу і запобігають утворенню тромбів.  

За словами дієтолога, крім чорниці є ще багато корисних фруктів. Цитрусові є хорошим джерелом вітаміну С, який допомагає у виробленні колагену. Регулярне вживання мандаринів, лимонів і апельсинів покращує здоров’я волосся, шкіри та нігтів.  

Читайте також: Як зрозуміти, що організму не вистачає вітамінів: роз'яснення фахівця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: