«Любить оверсайз»: стилістка Зеленської розповіла про співпрацю із першою леді (фото)

Наталія каменська та Олена Зеленська
фото: Elle

За словами стилістки її головним завданням було зробити метчінг

Засновниця бренду Gunia Project Наталія Каменська, яка майже два роки відповідає за зовнішній вигляд першої леді Олени Зеленської, розповіла про їхню співпрацю та українські бренди, які домінують у гардеробі Зеленської. Про це стало відомо з інтерв'ю Elle.

«У спілкуванні з першою леді я зберігаю субординацію, та мені здається, в нас дуже добрі й відкриті стосунки. У нас немає сварок, є обговорення різних точок зору», – розповідає Наталія Каменська.

Стилістка розповіла, що перша неформальна зустріч відбулася за вечерею, куди її запросила Зеленська. 

«Я вирушила до резиденції з думками, що мене зараз будуть зустрічати дворецькі. Але мені відчинила двері сама пані Олена. Вона була в худі, кедах і джинсах. Провела екскурсію будинком, показала домашніх улюбленців – дві собаки, папуга, морська свинка. Перша леді сама принесла мені закуски і запросила до вечері. Десь о 21:30 додому прийшов президент, сам пішов на кухню, взяв свою їжу з холодильника і підсів до нас. Було так приємно, що людина, яка до пізнього вечора працювала, абсолютно просто і відкрито приєдналася до нас за вечерею. Перше, що я ще тоді для себе відзначила, – це людяність президента і його дружини, яка мені дуже імпонує», – ділиться Каменська.

«Любить оверсайз»: стилістка Зеленської розповіла про співпрацю із першою леді (фото) фото 1
фото: instagram/kamenska.n

У першої леді був доволі маленький гардероб, коли стилістка ставала на посаду.

«Коли я заходила на посаду, в Олени Володимирівни був досить маленький гардероб: всього кілька рейлів одягу і десять пар взуття. І я була щиро здивована такою позицією. Пам’ятаю, як вона сказала: "Мені не потрібно багато одягу. Я не хочу щодня виходити в новому. Я, навпаки, хочу смартгардероб, де речі вдало поєднуються між собою. Мені ок носити одне й те саме, в цьому теж сучасність», – зазначає Наталія Каменська.

За словами стилістки її головним завданням було зробити метчінг. Вона розібрала весь гардероб пані Олени, щоб зрозуміти, що можна носити, а чого не вистачає, щоб урізноманітнити стиль.

Каменська зазначає, що на початку повномасштабного вторгнення її робота призупинилася.

«Олена Володимирівна одразу заявила: «Я не потребую ані стилістів, ані візажистів. Зараз не до цього». Всі підтримали це рішення, бо воно було абсолютно логічним. Згодом, коли в першої леді активізувалися зустрічі, з’явилася потреба і в нашій допомозі. Адже будь-які дії з гардеробом – це час, який дружина президента може і мусить використати на щось набагато корисніше. Тому ми потроху почали долучатися до підготовки її нових виходів і виїздів. Було прийняте рішення, що ми не шиємо нічого нового, а працюємо з тим, що у нас є. Ми міксували речі з довоєнного гардероба», – пригадує Каменська.

«Любить оверсайз»: стилістка Зеленської розповіла про співпрацю із першою леді (фото) фото 2
фото: instagram/kamenska.n

За час повної війни гардероб першої леді змінився приблизно на 10%. Щось новеньке шиють тільки для важливих поїздок, для решти заходів комбінують з тим, що є. У гардеробі є ще багато суконь, яких, на думку критиків, Зеленській все ще не вистачає, але при цьому змушені тимчасово відмовитися від яскравих кольорів і сміливих експериментів.

«Сукні – це класно, але, як на мене, зараз костюм краще передає стан української жінки. Це як символ того, що ми зібрані, сильні й завжди готові. А брючний костюм чоловічого крою тим паче додає впевненості. Чому перша леді все частіше з’являється у костюмах? Це посилання світу: Україна бореться.

Мені здається, що ми вже сформували такий гардероб, що навіть якщо трапиться щось екстрене – вона зможе обрати один із десятків варіантів, всі речі в її гардеробі мене влаштовують. До того ж ми намагаємося завжди зважати і на емоційний стан: якщо сьогодні немає настрою на сукню, то ми беремо костюм, який відповідає кольору і фасону», – розповідає стилістка.

За словами Каменської, у гардеробі Зеленської зустрічаються такі українські бренди: AMG, Litkovska, Gasanova, Lake.

Читайте також: Олена Зеленська у стильній вишиванці з чорними квітами звернулася до українців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: