Зі знаменитого театру в Москві, де відкрили військомат, здерли красномовну афішу про мертві душі

Постановка за Гоголем збентежила росіян, які прибули на мобілізацію
фото з відкритих джерел

Театр Віктюка в Москві перетворили на призовний пункт, але щось пішло не так

У знаменитому московському Театрі Віктюка, котрий віддали під військомат, сталася надзвичайна подія: прокололися пропагандисти. На будівлі театру, куди приходять російські призовники, кілька днів провисів величезний банер вистави з красномовною назвою «Мертві діші».

«З Театру Віктюка в Москві, де тепер розташований призовний пункт, зняли афішу «Мертвих душ». Постановка за Гоголем збентежила родичів прибулих на мобілізацію: «Ось із такою афішею на стіні театру ми проводжали наших хлопців. Усі почали це фотографувати», – повідомляє російська преса.

«Думаю, Роману Григоровичу це б сподобалось.  Історій з «коментуючими» реальність афішами на фасадах театрів в творчості Віктюка було дві. «Підступність та кохання» до 100-річчя Леніна і феєричне: «до 50-річчя утворення СРСР» – «Украдене щастя» у МХАТі, – написала на своїй сторінці в ФБ директор PR-агентства «Дель Арте» Ольга Стельмашевська, яка товаришувала з Віктюком багато років. – Віктюк завжди обожнював розповідати цю історію: «Єфремов подивився і каже: «бля#ь, ми всі через тебе до Сибіру поїдемо». Назву заклеїти не могли, ну, бо назва ж, то заклеїли «до 50-річчя...». В сьогоднішній Москві на Театрі Романа Віктюка, який влада явно не без збоченої логіки перетворила на мобілізаційний пункт, – висів гігантський (!) банер «Мертві душі». Родичі мобіків почали активно його фотографувати. Ну, бо ж Віктюк – правдивий  «галицький бандерівець» і навіть з того світу передав привіт усій цій шоблі у властивий собі манері. Банер вже зняли з фасаду театру-воєнкомату. Тільки, чи допоможе це?! Адже за справу взялися особисто Гоголь і Віктюк».

Раніше «Главком» писав, що знаменитий московський Театр Віктюка віддали під військомат. Про це в соцмережі повідомила російська журналістка Ксенія Ларіна: «Новини культури. Театр Віктюка закрили та зробили з нього військкомат. І це не жарт». 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: