Земфіру визнали іноагенткою в Росії: хто склав їй компанію

Компанію співачці склали політики, журналісти та ЛГБТ-активісти
фото з відкритих джерел

Нині співачка мешкає в Парижі

Російська співачка Земфіра потрапила до оновленого списку іноагентів в РФ. Виконавиця отримала статус через публічні виступи проти війни в Україні. Нині співачка мешкає в Парижі і час від часу дає концерти в європейских містах.

У російському мін'юсті Земфіру звинувачують у тому, що «відкрито виступала на підтримку України, здійснюючи концертну діяльність у недружніх країнах із закликами проти спеціальної військової операції, отримувала підтримку від іноземних джерел». Відтепер проти співачки буде запроваджена низка та вимог, за невиконання яких може загрожувати переслідування.

В оновлений реєстр також потрапили: опозиційний  політик Дмитро Гудков, політолог Аббас Галлямов, ЛГБТ-активістка Олександра Казанцева, голова фонду «Насильству.нет» Ганна Рівіна, журналіст Сергій Асланян, електоральний аналітик Сергій Шпількін та активістка Тетяна Назамбаєва.

Раніше «Главком» писав, що на концерті в Лондоні співачка заявила, що її «країна знищує Україну і саму себе»: «Я хочу виразити підтримку Україні. Я розумію, що більше ніколи не зіграю в Україні. Але я дуже добре пам'ятаю ці концерти: Харків, Дніпро, Київ, Донецьк, моя улюблена Одеса. Я чудово це пам'ятаю. І, звісно, цього у мене ніхто не забере, це назавжди зі мною. Водночас мені дуже шкода Росію. Я дуже люблю мою Росію. Я неодноразово проїхала її вздовж і впоперек. Я бачила світлі обличчя на своїх концертах. І це теж завжди буде зі мною. Просто зараз іде війна, цілком безглузда і жорстока. Просто зараз моя країна знищує Україну і саму себе. Дуже хочеться миру. Ні війні!».

Читайте також: Вагітна блогерка-мільйонниця Стужук жаліється: наречений передумав одружуватися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: