Володимир Дантес звернувся до мера Харкова: З тебе все починається

Дантес: Не треба свої страхи та невмілість прикривати тим, що хтось не зрозуміє. Всі все розуміють
Фото: пресс-служба

Очільник Харкова нещодавно заявив, що «я з харків'янами буду розмовляти російською, тому що так вони мене розуміють»

Музикант Володимир Дантес в ефірі каналу «Дом» розповів, як і чому перейшов у спілкуванні на українську мову та звернувся до очільника рідного Харкова, який відмовляється вчити українську.

Авторка та ведуча проєкту «Тихий вечір з Оленою Кравець» у розмові з Володимиром подякувала співакові за те, що став «лінгвістичним Мойсеєм, який власним прикладом і творчістю багатьох перевів на українську мову». У свою чергу, гість Олени Кравець підкреслив, що хоча він і є амбасадором «лагідної українізації», але вважає її надзвичайно важливою.

«Я ось був у Харкові, і там дійсно багато людей розмовляють російською. І я розумію, чому. Я сам  харків'янин, і я 33 роки розмовляв російською. У мене до людей, які в Україні розмовляють російською, в принципі, претензій нема. Дивлячись звідки вони, яка в них ситуація. Але я хочу звернутися до нашого одного… він керує Харковом (харківський міський голова Ігор Терехов – ред.). Він нещодавно заявив, що «я з харків'янами буду розмовляти російською, тому що так вони мене розуміють». Це неправильно. З тебе все починається. Почни розмовляти українською, не звертай уваги, як розмовляють інші, подавай приклад. І з тобою почнуть розмовляти [українською]», – говорить Володимир Дантес.

Артист зазначив, що вдома кожен може говорити будь-якою мовою, бо ми вільна країна, але все ж закликав не втрачати нагоду й українізуватися: «Хто як розмовляє вдома, між собою – це справа кожної людини. Ми вільна країна. Ми вільна та демократична нація. Ми можемо робити, що завгодно. Але ми ще й розумні. І ми можемо стати на цей шлях (українізуватися – ред.). Тому розмовляй українською, не треба свої страхи та свою невмілість прикривати тим, що хтось не зрозуміє. Всі все розуміють».

Олена Кравець також зауважила, що сьогодні з кожним днем дедалі більше людей починають свідомо переходити на українську, «тому що рідніше розмовляти українською, навіть коли ти до того розмовляв російською».

Раніше «Главком» писав, що Максим Галкін продемонстрував знання української мови.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: