Відомий режисер запустив акцію на підтримку Ахеджакової: росіяни пересварилися

Кирило Серебренніков та Ахеджакова
фото з відкритих джерел

Лія Ахеджакова пропрацювала в одному з найвідоміших театрів майже півстоліття

Російський режисер Кирило Серебренніков оголосив про запуск акції «Листи для Лії» на підтримку народної артистки Росії Лії Ахеджакової, яку вигнали через протести проти війни в Україні з російського театру «Современник», в якому вона пропрацювала майже 50 років.

Директор театру Юрій Кравець пояснив актрисі, що таке рішення пов'язане з «листами розгніваних людей» – ймовірно, незадоволених політичною позицією Ахеджакової.

Кирило Серебренников назвав «неприпустимим, гидким і підлим» те, що сталося з «легендою російського театру та кіно». Він запропонував передплатникам написати листи для Лії Ахеджакової, пообіцявши роздрукувати їх та особисто передати актрисі, а також відправити до «Современника», «адже тамтешній начальник скаржиться на нібито «вал листів із негативом» від глядачів». Новина про старт акції також була опублікована в соцмережах «Гоголь-центру, створеного Серебренниковим.

«Російська мерзота цінує лише кровожерливих іуд, у вигляді ху#ла та ідіотів, як ведмедів, а істинно російських порядних людей це бидло намагається втоптати у бруд. Але минає час і нащадки цього бидла згодом називають іменами вулиці цих героїв. Тому незабаром будуть вулиці з іменами і Лії Ахеджакової, і Андрія Макаревича, і Алли Пугачової та багатьох інших великих росіян, які не прогнулися перед кремлівським нацистом», «Коли з фашиської Германії виїжджав Томас Манн і Альберт Ейнштейн там теж обдурені ідіоти хрюкали: «Та хто вони такі? Та без них обійдемося чудово». Пам'ятаєте, чим все закінчилося?» – пишуть комментатори в соцмережі.

Однак є і такі, які не розуміють, що країна втрачає: «Ахеджакова – «легенда», «велика»? Серйозно?». На що отримують відповідь: «Вона людина, яка викликає дивовижне позитивне ставлення, повагу... Цього не відібрати. Давайте залишимося людьми», «Державна годівниця – це що? Туди Путлер і його злодійкувата зграя гроші вкладала? Ні. Ці тварюки тільки смоктали звідти. А гроші вкладав народ. А Ахеджакова реально народна артистка».

Раніше «Главком» писав, що на підтримку Лії Ахеджакової вже виступили багато відомих людей, включаючи актора Олега Басилашвілі, режисера Олександра Молочникова та польську акторку Барбару Брильську.

Читайте також: Непристойна пропозиція. Зірка Голлівуду зізналася, що її вмовляли переспати з ДіКапріо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: