Горітимете в пеклі. Відомі артисти криють кривдників Ахеджакової, яку вигнали з театру

Ахеджакова: Сиджу та плачу
фото з відкритих джерел

Лія Ахеджакова служила в Театрі «Современник» майже півстоліття

Народна артистка Росії Лія Ахеджакова, яка публічно виступає проти війни в Україні, заявила, що її зняли з репертуару театру «Современник», в якому вона пропрацювала 45 років. За словами актриси, попередив директор, що її «більше в репертуарі не буде на вимогу розгніваних людей».

Актриса розповіла, що їй відомо: «Директор попередив, що більше мене в репертуарі не буде на вимогу якихось розгніваних людей, які пишуть йому листи. Департамент культури підтвердив, щоб мене прибрали із репертуару театру. Сиджу та плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує, але зробити нічого не можна».

Ії колега – легендарний актор Олег Басилашвілі обурився вчинком керівництва театру та назвав його неправомірним. «Я вважаю, що це цілковите неподобство! За що? Чому? Якісь обставини, висловлені групою людей у доносі до театру, відіграють визначальну роль? Скасована вистава «Гра в джин» дуже хороша. Може, когось дратує Лія Ахеджакова? Але ж це інша справа! Припустимо, я прийду до Большого театру і мені не сподобається якийсь чудовий балетний артист, я напишу в дирекцію і що закриють постановку? Чому гідну, прекрасну, гарну актрису позбавляють роботи? Це її єдина поки що робота. Це неправильно, неправомірно», – емоційно відреагував Басилашвілі.

Актор заявив про готовність підписати листа на захист Ахеджакової, якщо такий з'явиться: «У нас є Конституція, де сказано, що громадянин має право висловлювати свою думку щодо будь-якого приводу і жодні репресії її не можуть торкнутися, якщо це не заклики до вбивства, повалення влади. Там само проголошується свобода мітингів, зборів, демонстрацій. Я не можу зрозуміти, чому в даному випадку мовчить Конституційний суд? Чому якісь обурення глядачів враховуються, захоплення інших глядачів немає. Дивно. Мені це дуже дивно. Треба запитати інших глядачів, які захоплюються Ахеджаковою».

Тим часом відомий режисер Олександр Молочников теж відреагував на звільнення Ахеджакової: «Фіг з нами, молодими, прорвемося! Тільки ось за те, що ви вкрали останні роки сцени і кіно у великих людей похилого віку, ви (Мінкульт, депутати, вибачте, звільняючі керівники), горітимете в пеклі. Втім, ви вже у ньому», – написав режисер на своїй сторінці в соцмережі.

Читайте також: Сумська розридалася в ефірі, розповідаючи про онуків у Москві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: