Улюблена співачка Путіна подала до суду на театр Metropolitan Opera

Ганна Нетребко хоче отримати гроші за те, що з нею не хочуть працювати світові театри
фото: ілюстративне

Російська оперна співачка вирішила отримати фінансову компенсацію від нью-йоркського театру Metropolitan Opera 

Улюблена оперна співачка Путіна подала до суду на відомий театр Metropolitan Opera. До 2022 року Ганна Нетребко жодного разу не засудила диктатора та його війну в Україні. Коли ж після 2022 року у неї виникли проблеми із західними театрами, вона зробила заяву у якій відмежувалася від Путіна та його воєнних злочинів.

І ось нещодавно стало відомо, що росіянка Нетребко звернулася до суду з вимогою стягнути з нью-йоркського театру Metropolitan Opera $360 тис. Вона хоче отримати компенсацію за скасовані виступи. Про це пише агентство Associated Press.

Позовна заява 4 серпня надійшла до суду Південного округу штату Нью-Йорк. У ній йдеться про те, що керівництво театру, призупинивши співпрацю та скасувавши виступи Нетребко, заплановані на 2024-2025 роки, порушило домовленості з виконавицею та нібито піддало її дискримінації за національною ознакою.

Також у позові вказується, що публічні висловлювання директора опери Пітера Гельба «негативно позначилися на ставленні» до співачки серед глядачів, «зокрема викликавши протести проти неї», а також призвели до того, що інші американські театри «уникають співробітництва» з артисткою.

Серед іншого у заяві стверджується, що вимога керівництва театру до Нетребко відмовитися від підтримки керівництва країни-агресора викликала критику на адресу виконавиці в Росії. Крім того, в ньому сказано, що дії керівництва  Metropolitan Opera, нібито, змусили співачку невигідно продати свою квартиру в Нью-Йорку та завдали їй «значних моральних збитків».

Неоднозначна позиція

Ганна Нетребко вже давно живе у Відні та працює за кордоном. Втім, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну кар'єра співачки пішла нанівець. Все через неоднозначну позицію. Спочатку вона мовчала, а згодом вирішила «обережно» засудити війну в Україні.

У березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в  Україну Нетребко оголосила, що вирішила зробити перерву у виступах. Від артистки, яка раніше виступала як довірена особа Володимира Путіна на виборах, вимагали чітко означити свою позицію стосовно того, що відбувається.

Сама вона назвала себе «не політичною людиною», обмовившись, що нібито «не підтримує» початок активних бойових дій. А уже за кілька місяців Нетребко продовжила давати концерти в Європі. Проте деякі майданчики, зокрема нью-йоркська Metropolitan Opera невдовзі відмовились випускати її на сцену.

Більше того, улюбленку російського президента спочатку вигнали з нью-йоркської Metropolitan Opera, а потім – з Новосибірського театру. Згодом стало відомо, що Ганну Нетребко не бажають бачити і на сцені Німеччини.

Нагадаємо, головний диригент Одеської опери В’ячеслав Чернухо-Воліч засвітився на одній сцені з чоловіком оперної співачки Анни Нетребко, котра перебуває під санкціями в Україні. Сталося це в Національній опері міста Баку. Фото, на яких одеський диригент позує поруч із новим очільником бакинської опери – тенором Юсифом Ейвазовим та чоловіком путіністки Нетребко, оприлюднила артистка місцевого театру Аффад Аббасова.

Знімки викликали обурення української культурної спільноти. Головний диригент Одеської опери та керівництво театру в коментарі Українській правді заявили, що сталось непорозуміння, мовляв, В’ячеслав Чернухо-Воліч не знав заздалегідь, що Юсиф Ейвазов очолить Азербайджанський академічний театр опери й балету.

Читайте також: З Анною Трінчер стався інцидент у потязі

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: