Одеська опера звільнила головного диригента за фото з чоловіком російської путіністки

В’ячеслав Чернухо-Воліч (другий зліва) на фото позує поруч з Юсифом Ейвазовим (третій зліва)
Фото: соцмережі

Знімки викликали обурення української культурної спільноти

Головний диригент Одеської опери В’ячеслав Чернухо-Воліч засвітився на одній сцені з чоловіком оперної співачки Анни Нетребко, котра перебуває під санкціями в Україні. Сталося це в Національній опері міста Баку. Фото, на яких одеський диригент позує поруч із новим очільником бакинської опери – тенором Юсифом Ейвазовим та чоловіком путіністки Нетребко, оприлюднила артистка місцевого театру Аффад Аббасова.

Знімки викликали обурення української культурної спільноти. Головний диригент Одеської опери та керівництво театру в коментарі Українській правді заявили, що сталось непорозуміння, мовляв, В’ячеслав Чернухо-Воліч не знав заздалегідь, що Юсиф Ейвазов очолить Азербайджанський академічний театр опери й балету.

Пізніше стало відомо, що В’ячеслава Чорнухо-Воліча звільнили сьогоднішнім числом, а причиною став резонанс, який викликали фото. На сайті Одеської опери навіть встигли прибрати інформацію про головного диригента. ЗМІ отримали інформацію, що в Одесі на афішах Одеської опери із виставами, в яких мав брати участь колишній головний диригент, заклеюють його ім‘я. Очільниця Опери повідомила, що афіші не просто «виправляють», а знімають повністю.

«Ми особисто все знімаємо – він тепер не головний диригент і взагалі не диригент нашого театру», – прокоментувала очільниця Одеської опери Надія Бабіч в коментарі виданню Українська правда.  

Читайте також: Знаменитий мандрівник записав звернення українською за допомогою штучного інтелекту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: