Українська співачка родом з країни-агресорки у кліпі спалила свій російський паспорт

Юля Юріна намагалася отримати громадянство України, але її справа перебуває у режимі очікування понад рік
фото: скрін із відео з соцмереж

Виконавиця вже 12 років живе в Україні

Співачка Юлія Юріна, екссолістка фольклорного гурту Yuko перезняла новий кліп на пісню «Чорна хмара», яка вийшла у травні 2022 року, а нині стала саундтреком фільму «Лишайся онлайн». Новиною артистка поділилась в Instagram.

У пісню співачка вклала весь спектр негативних емоцій щодо окупантів. У кінці кліпу виконавиця спалює російський паспорт. Раніше Юлія Юріна звернулась до українців із закликом про допомогу. Музикантка, яка з трьох років співає українські пісні, здобула вищу освіту в Києві і вже 12 років просуває українську культуру, раніше наголошувала, що досі не може отримати громадянство України, а термін дії російських документів збігає через рік. 

Юлія Юріна народилася на Кубані, але вже протягом 12 років проживає в Україні, тому відео зі спаленням російського паспорта для неї має велике символічне значення. Дівчина завжди співала українські пісні, мріяла навчатися в Україні. У 2012 році вступила до університету в Києві та вийшла заміж за українця. З початку вторгнення волонтерить, виступає перед військовими.

У січні співачка записувала емоційне відео про те, що термін документів, які дозволяють їй залишатися в Україні (посвідка на постійне проживання), виходять наступного року. Вона не виїзна, хоч могла б просувати українську культуру за кордоном.

Юлія Юріна склала мовний екзамен на 95 зі 100 та подалась на отримання українського громадянства, але її справа понад рік перебуває у режимі очікування.

Нагадаємо, співачка з Росії Юлія Юріна розповіла про свій шлях до українського громадянства. Юлія Юріна увірвалася в український шоубізнес шість років тому, підкоривши глядачів  телешоу «Голос країни». Дівчина має оригінальну манеру виконання, тому швидко запам’ятовується і нікого не залишає байдужим. Ще дитиною Юля співала українські пісні і цікавилася фольклором.

Попри те, що народилася Юлія Юріна родом з Росії, дівчина вважає себе українкою: «Народилася я в місті Анапа, на Кубані. Проте з дитинства співаю українські пісні. Я завжди вивчала українські традиції та фольклор і у свідомому віці, у 18 років, переїхала в Україну. У 2012 році я поступила на кафедру фольклору та народнопісенного співу в Києві».

Рідні співачки з Росії відмовляються вірити у реальність війни та геноциду українців, які влаштувала їхня країна. З батьком Юлія не спілкується вже кілька років, а мама й бабуся вірять лише пропаганді агресора, а не словам рідної людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: