Співачка з Росії Юлія Юріна розповіла про свій шлях до українського громадянства

Попри те, що народилася Юлія Юрина на Кубані, що в Росії, дівчина вважає себе українкою
Фото: пресс-служба

Рідні співачки з Росії відмовляються вірити у реальність війни та геноциду українців, які влаштувала їхня країна

Співачка ЮЮ у програмі #Муз_Оборона на телеканалі «Дом» розповіла про творчість та волонтерство під час війни, шлях до отримання українського громадянства та відверто зізналася, які погляди мають її рідні, що живуть у Росії.

Юлія Юріна увірвалася в український шоубізнес шість років тому, підкоривши глядачів  телешоу «Голос країни». Дівчина має оригінальну манеру виконання, тому швидко запам’ятовується і нікого не залишає байдужим. Ще дитиною Юля співала українські пісні і цікавилася фольклором.

Попри те, що народилася Юлія Юрина на Кубані, що в Росії, дівчина вважає себе українкою: «Народилася я в місті Анапа, на Кубані. Проте з дитинства співаю українські пісні. Я завжди вивчала українські традиції та фольклор і у свідомому віці, у 18 років, переїхала в Україну. У 2012 році я поступила на кафедру фольклору та народно-пісенного співу в Києві».

Рідні співачки з Росії відмовляються вірити у реальність війни та геноциду українців, які влаштувала їхня країна. З батьком Юлія не спілкується вже кілька років, а мама й бабуся вірять лише пропаганді агресора,  а не словам рідної людини.

«З мамою та бабусею спілкуємося, але чомусь у них немає довіри моїм очам, є довіра лише російському телебаченню. Спочатку мама казала, що все не так однозначно, як ми підносимо, а коли в них відключили Інстаграм, стала говорити, що українці самі себе вбивають,  – зізнається артистка. – В мене не завжди вистачає на це терпіння. Але в якийсь момент я відрізала все від себе. Коли вони дзвонять, кажу просто: «Я жива. Нас обстрілюють, зараз повітряна тривога». Постійно проговорюю, що Росія нападає на Україну».

У 2015 році Юлія вийшла заміж. На весілля до Києва приїхала її мама і бабуся. Родичі дуже хвилювалися, бо по російському телебаченню показували, що в Україні немає їжі, полиці в магазинах пусті. Аби змінити їхню думку, дівчина провела рідним екскурсію Києвом – показала найвизначніші місця, найбільші торгові центри. Це спрацювало, але, на жаль, ненадовго. Юріна запевняє – стільки разів вона б не намагалася переконати рідних у тому, що вони живуть у брехні – російське телебачення завжди її перемагало. Проте наполеглива дівчина продовжує нести людям правду та боротися за своє право на українське громадянство.

«Дуже хочу бути українкою не лише за свідомістю, а й за паспортом, але це зараз неможливо. У 2018-му році я змогла зробили лише посвідку на постійне проживання. Вона робилася 4 роки. А зараз війна і є проблеми важливіші, ніж моя», – коментує Юріна.

«На третій день війни я почала волонтерити – це склалося само собою. Перші кілька днів ми з чоловіком і котом просиділи в метро. Але там було дуже холодно та некомфортно. Тому ми прийняли пропозицію друзів перебратися у студію, яка знаходиться в  підвальному приміщенні. Там я почала допомагати людям – передавати ліки, щось закуповувати. Пізніше в наш творчий бункер долучилося більше людей. Так ми прожили 3 місяці. Нас було 17 людей, 3 коти, собака, хомʼячка та кріль», – додала співачка.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: