Українка змагається за право представити Швецію на «Євробаченні-2024»

фото: Melodifestivalen

Марія Сур родом із Запоріжжя

У Швеції зараз проходить пісенний конкурс Melodifestivalen, де українка Марія Сур змагається за право представити країну на «Євробаченні». Дівчина вийшла у півфінал.

Марія Сур родом із Запоріжжя. Вона виступила у півфіналі з піснею «When I'm Gone», де боролася з чотирма іншими музикантами. Дівчина перемогла у цьому етапі конкурсу та отримала 94 бали з 96 можливих. Це дало їй путівку одразу ж у фінал.

Пісенний конкурс Melodifestivalen матиме ще 3 конкурсні етапи, де визначатимуться фіналісти. Загалом у відборі взяло участь 30 претендентів. Його фінал відбудеться 9 березня у Стокгольмі.

Марія Сур відома українським глядачам завдяки участі у 12 сезоні «Голосу країни». Вона була в команді Наді Дорофєєвої, а потім Олі Полякової. Дівчина покинула проєкт напередодні фіналу.

У зв'язку з повномасштабним вторгненням Марія Сур разом з матір'ю переїхала до Швеції, де продовжила займатися музикою.

У 2023 році Марія Сур вже брала участь у Melodifestivalen і посіла 9 місце у фіналі. Тоді перемогу здобула Loreen, яка перемогла ще й на «Євробаченні-2023».

Нагадаємо, що 10 лютого, відбувся «Конкурс нової музики» – UMK24, що є фінським відбірковим туром не міжнародний пісенний конкурс «Євробачення». Переможцем став Windows95man з піснею «No rules».

До слова, співачка Еден Голан представлятиме Ізраїль на «Євробаченні-2024». Відомо, що у дитинстві артистка жила в Росії та має українське коріння. 

Раніше стало відомо, хто головний конкурент України на пісенному конкурсі. Ця країна – Велика Британія. Представляти її буде Olly Alexander із піснею «Dizzy», яку повність прослухати можна буде лише 1 березня, а наразі доступний тизер.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: