Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні

32-річна українська реп-виконавиця Альона Савраненко на старті своєї музичної карʼєри стала справжньою зіркою
фото з відкритих джерел

Реперка фігурувала у декількох гучних скандалах: прикривала інтимні зони прапором України та бідкалася на те, що збори на ЗСУ псують статистику у соцмережах

Jerry Heil та alyona alyona перемогли у національному відборі, здобувши честь представляти Україну на Євробаченні в Мальме. Однак на тлі їхнього тріумфу на одну з виконавиць укотре посипався хейт.

Деякі українці пригадали проступки чи неоднозначні заяви alyona alyona (Альони Савраненко), а також образили співачку через надмірну вагу. «Главком» зібрав найбільші скандали довкола виконавиці alyona alyona.

Збори на ЗСУ вбивають статистику

Нещодавно в мережі набрав популярності відеоролик з інтерв’ю, який Маша Єфросініна взяла в alyona alyona. «Я людина творча. Я виражаюсь через творчість. А якщо я не репощу збір, то що, закривають чи що? Якщо репощу збір, то охвати падають до 2 тис. у день. 2 тис. в день людей!» – емоційно висловилась реперка.

@ukraine.leo #україна #україна #перемога #всебудеукраїна #славаукраїні #зеленський #путінхуйло🇺🇦 #украина #ukraine #war #zelensky ♬ suono originale - LEO

Ці слова обурили військового Гаррі Шульца. «Тобто, поки певні блогери, волонтери та й самі військові (пахають), аби зібрати кеш, – у когось падають охвати. У когось охвати, у когось – солдати. Коли (буде непереливки), кожен з нас задасть собі питання, чи достатньо було зроблено і чи не буде комусь з нас за це соромно?» – сказав боєць у своєму відеоролику.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Гаррі Шульц (@sholtys.ua)

Коментарі під дописом були неоднозначні. Більшість людей писали з підтримкою позиції військового. Та було і чимало українців, які висловились на підтримку alyona alyona, зауваживши, що вирізки з інтерв’ю вирвані з контексту, а сама співачка дуже допомагає ЗСУ.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 1

Виконавиця й дійсно репостить інформацію про збори для військових. У неї на сторінці є окрема категорія сторіс, де збережені репости зборів. Загалом реперка поширила майже 100 зборів.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 2
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 3

alyona alyona та Херсон

Мешканці Херсона зауважили, що виконавиця не підтримувала місто під час окупації. А от суперечливі пости від неї були. Наприклад, у квітні 2022 року, коли вся Україна спостерігала за тим, як ЗСУ виганяють росіян з Чорнобаївки та атакують знову і знову окупантів, не даючи просуватись далі до Миколаєва та Одеси.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 4

Дрифт біля святині

Згадали і про дрифт на Софійській площі у жовтні 2021 року. Тоді alyona alyona знімалась в рекламі та дрифтувала на авто на площі, залишивши чорні сліди.

Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення зйомок
Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення зйомок
фото: КМДА
Стан площі після рекламного дрифту
Стан площі після рекламного дрифту
фото: КМДА

Після розголосу реперка разом з іншими учасниками рекламного дрифту відмивала покриття на площі.

alyona alyona прикрила інтимні зони прапором України

Раніше у фотопародії alyona alyona прикрила голе тіло державним прапором, що обурило багатьох українців.  Цей знімок своєю появою у соцмережі зірки викликав чималий резонанс та наробив багато галасу. Пізніше світлина зникла з Instagram артистки. Це наштовхнуло на думки про те, що артистка не витримала хейту у свій бік та вирішила сама видалити скандальний знімок. Та, як пояснили сайту представники реперки, вона нічого не видаляла. А фото зникло через те, що на нього пожалілися користувачі й Instagram автоматично його закрив.

Співпраця з росіянами

Декілька років тому аlyona аlyona записала трек з Іваном Дорном і російським гуртом «Каста». Влітку 2015 року колектив виступав в окупованому Криму. 2021 року в мережі відбулась прем’єра нового треку «Касти» – «Врун-врун».

До створення пісні долучились аlyona аlyona та скандальний Іван Дорн, який неоднозначно висловлюється щодо збройної агресії РФ проти України. Така колаборація викликала обурення мережі. Адже наприкінці липня 2015 року гурт «Каста» мав сольний концерт в нічному клубі Beach Club, що в окупованій Феодосії.

Крім того, аlyona аlyona знялася у кліпі російського виконавця разом з Олександром Гудковим, відомим коміком, який працював на «Першому каналі» – осередку прихильників диктатора Путіна. Щоправда, виконавиця заспівала у пісні українською. 

аlyona аlyona та російський шоумен Гудков
аlyona аlyona та російський шоумен Гудков
фото з відкритих джерел

Критика та образи

Протягом останніх днів українці написали десятки дописів у соцмережах з обуреннями та образами на адресу реперки.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 5
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 6
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 7
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 8
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 9

Крім того, чимало користувачів критикують та принижують співачку через її надмірну вагу. Деякі жартують над тілом alyona alyona.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 10
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 11

У соцмережах українці пишуть образливі коментарі під відео про те, що виконавиця поїде на Євробачення.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 12
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 13
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 14
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 15
Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 16

«Хабалка»: конфлікт з відомими блогерами

Нагадаємо, напередодні фіналу Нацвідбору навколо alyona alyona розгорівся ще один скандал. Спровокували його сексистські коментарі ведучих популярного українського YouTube-каналу «Ісландія ТВ» Володимира Петрова і Сергія Іванова. В одному зі своїх відео вони назвали реперку «хабалкою»

Тоді alyona alyona вирішила оголосити такий собі бойкот проти ведучих, запевнивши, що більше не збирається мовчати. Утім, частково цей бойкот обернувся проти самої виконавиці, адже в мережі пригадали її старе інтервʼю Маші Єфросиніній, де вона зробила декілька неоднозначних заяв стосовно розміщення інформації про зборів у себе на сторінці.

Хейт пісні Teresa & Maria 

Після презентації пісні для Євробачення Jerry Heil та alyona alyona отримали купу хейту в соціальних мережах через згадку матері Терези у пісні. На думку користувачів, згадувати в позитивному сенсі матір Терезу не варто, адже в її центрах люди страждали через те, що їм забороняли давати знеболювальні.

Апелюючи до закордонних журналістських розслідувань і книг сучасників матері Терези, які описували її як жорстоку та самолюбну людину, яка не допомагала нужденним, а наражала їх на муки, коментатори в соцмережах розкритикували пісню.

Крім того, деякі історики стверджували, що жінка прикривалася благодійністю та наживалася на хворих. Також у пісні співачок користувачі знайшли помилки в англомовній частині тексту. Зауважимо, відео на пісню зібрало вже майже 8 млн переглядів.

Відповідаючи на заяви хейтерів, аlyona аlyona наголошувала, що це не пісня про матір Терезу, а Jerry Heil пояснювала, що вона – лише символ у пісні, як метафора доброї, сердечної людини. Композиція, за словами дуету, присвячена українським жінкам, на яких з початком повномасштабного вторгнення впало ще більше відповідальності та навантаження. «Образ спірний, але пісня не про неї», – поставила крапку аlyona аlyona.

Раніше повідомлялося, що переможцями національного відбору на Євробачення-2024 стали alyona alyona та Jerry Heil з композицією Teresa & Maria. Вони отримали високі бали від журі та глядачів і тепер представлятимуть Україну у Швеції. 

Нацвідбір був куплений? Звинувачення та скандал довкола виконавиць

Однією з найбільш обговорюваних тем нацвідбору, окрім власне виступів учасників, став збій у роботі «Дії». На думку одних, зрештою це дало змогу віддати свій голос більшій кількості людей, адже голосування тривало до вечора наступної доби. Інші ж вважали, що через збій втратилося голосування за «враження в моменті», а дехто навіть натякав на фальсифікацію результатів. 

Утім варто відзначити, що команда артисток добре попрацювала. Лейбл ENKO не приховував механік, якими підіймав охоплення напередодні нацвідбору: аlyona аlyona та Jerry Heil запустили тренд у TikTok на свою пісню, у день Нацвідбору рекламу дуету можна було побачити в акаунтах інших зірок та в популярних телеграм-каналах. Навіть скандал з Сергієм Івановим та Володимиром Петровим, схоже, зіграв на руку виконавицям. Не всі учасники фіналу мали таку потужну кампанію.

Так, український співак та учасник національного відбору Melovin заявив, що голоси були сфальсифіковані.  Артист зізнався, що не вірить у те, що додаток «Дія» міг зламатися через перевантаження та рекордну кількість відвідувачів. Крім того, його бентежить той факт, що різниця в голосах між першим і другим місцем становить 600 тис.

Хейт alyona alyona: мережа пригадала гріхи співачки, яка представлятиме Україну на Євробаченні фото 17

На додаток, під час ефіру у телемарафоні, артист майже прямо заявив, що національний відбір був нібито «куплений». Лейбл ENKO, до складу якого входить співачка аlyona аlyona, нібито заплатив за перемогу. Про це, за словами співака, стало відомо від працівників «Суспільного».

Jerry Heil та alyona alyona відреагували на слова Melovin про те, що вони заплатили за перемогу в конкурсі.  alyona alyona наголосила, що у них з Jerry Heil немає такої суми, щоб заплатити за свою перемогу.

«Дай нам Боже тих сил і тих грошей, про які всі думають, що вони в нас є. Я не уявляю, скільки треба заробляти, щоб оплатити таку кількість людей. Якщо люди думають, що вони в нас є, і ми б їх витрачали не на збори, а на такі речі, і не писали б якісну та класну пісню, яка потрапить до серця, то нехай вони в нас будуть», – сказала реперка.

Як відомо, 32-річна українська реп-виконавиця Альона Савраненко, відома в Україні та за кордоном як аlyona аlyona, на старті своєї музичної карʼєри стала справжньою зіркою. Колишня вихователька в дитячому садочку стрімко розвивала свою музичну карʼєру, підкорюючи українську реп-нішу та здобуваючи прихильність за кордоном.

Читайте також: Ірина Фаріон обізвала представниць України на Євробаченні «баберами з гібридним виттям»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Музичний продюсер Михайло Ясинський: Від держави замало уваги до творчого сектору. Артистам така увага важлива
Продюсер Михайло Ясинський: Тому, хто співатиме російською в Україні, загрожує доля маргінала Інтерв’ю
Телеканал «Ми – Україна» підтвердив, що в сюжеті дійсно була зображена карта Росії на якій помилково позначений український півострів Крим
Скандал з «російським» Кримом: телеканал відреагував
Ікону із зображенням Сталіна облили синьою фарбою
Скандальну ікону із зображенням Сталіна у Тбілісі облили фарбою (відео)
Прага вимагає від Москви повернути гроші
Чехія потягла Росію до суду: вимагає сотні тисяч євро компенсації за землю
Відбулося жеребкування фіналістів Нацвідбору на Євробачення: порядок виступів
Відбулося жеребкування фіналістів Нацвідбору на Євробачення: порядок виступів
Сурдоперекладачка вразила глядачів нацвідбору
Ось кому треба їхати на Євробачення. Мережу захопила сурдоперекладачка прямого ефіру
Андрій Данілко сидів у фіналі нацвідбору з пластиром на щоці
Данилко здивував зовнішнім виглядом на нацвідборі на Євробачення
Skylerr, яка оголосила про зняття своєї кандидатури, отримала відповідь від Суспільного
Skylerr, яка оголосила про зняття своєї кандидатури, отримала відповідь від Суспільного
Катерина Заботкіна стала зіркою соцмереж
«У світі жестової мови я – самоучка»: сурдоперекладачка прокоментувала свою популярність на нацвідборі
Дата публікації новини: