Працювала в РФ та виступала в окупованому Криму: Ізраїль обрав представницю на «Євробачення 2024»

Еден Голан на шоу Hakochav Haba
фото: thenextstarisrael / Instagram

Співачка дякує Росії за старт кар'єри, але скаржиться на часті прояви антисемітизму

Ізраїль обрав свою представницю на «Євробачення 2024». Нею стала співачка Еден Голан – її виступ отримав найвищі оцінки як від суддів, так і від глядачів. У дитинстві Голан жила в Росії, а до Ізраїлю повернулася близько 2 років тому. Про це вона розповіла в інтерв'ю місцевому медіа.

На прослуховуванні на шоу Hakochav Haba («Висхідна зірка») Еден розповіла, що народилася в Ізраїлі, але в дитинстві переїхала з сім'єю до Москви і жила там 13 років – до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Саме в Росії почалася кар'єра. У 2016 році Еден Голан виступала на конкурсі «Новая волна» («Нова хвиля») в тимчасово окупованому Криму. А у 2018 році брала участь у російському аналогові шоу «Голос. Діти» у команді співачки Пелагеї. Попри це, співачка зазначає, що росіяни так і не визнали її «своєю»: «Навіть через 13 років я не звикла до менталітету, атмосфери і сірості. Москва – дивовижне місто, але я не можу сказати, що там мені було добре на душі».

Вона дякувала Росії за старт кар'єри, але скаржилася на часті прояви антисемітизму. До 2022 року вона випускала пісні російською мовою. У соцмережі Х уже звернули увагу на учасницю. Сама співачка зробила обліковий запис в Instagram приватним.

«Я хочу стояти перед усією Європою і підняти нашу націю. Я народилася в Ізраїлі і відчуваю себе по-справжньому вдома тільки тут. Ніщо у світі не викликає у мене більшого хвилювання, ніж можливість представляти нашу країну на «Євробаченні» цього року», – наголосила співачка.

Пізніше стало відомо, що музиканти зі Швеції, Ісландії та Фінляндії написали відкритий лист, у якому закликали усунути Ізраїль із цьогорічного конкурсу «Євробачення». Вони заявляють про те, що, дозволяючи Ізраїлю брати участь, Європейська мовна спілка (EBU) «демонструє разючі подвійні стандарти, які підривають довіру до організації», а також що це «робить страждання жертв невидимими».

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (Україна виступатиме у першій половині першого півфіналу), а грандфінал – на 11 травня.

Нагадаємо, переможцем національного відбору «Євробачення-2024» стали alyona alyona та Jerry Heil з композицією Teresa & Maria. Вони отримали високі бали бали від журі та глядачів і тепер представлятимуть Україну у Швеції.

Раніше Ізраїль заявив, що не погодиться на умови ХАМАСу щодо припинення вогню.

Читайте також: Зірка нацвідбору «Євробачення». Інтерв’ю з перекладачкою жестової мови, яка підкорила глядачів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: