Померла неперевершена Джессіка Флетчер із серіалу «Вона написала вбивство»

Кар'єру в кіно Ленсбері розпочала у 17 років
фото з відкритих джерел

За свою майже 80-річну кар'єру актриса 12 разів висувалась на здобуття премії «Еммі», що досі залишається рекордом

У Лос-Анджелесі померла знаменита британська актриса Анджела Ленсбері, яку глядачі пам'ятають за головною роллю авторки детективів Джесіки Флетчер у серіалі «Вона написала вбивство. Акторка померла у віці 96 років, повідомив People.

«Діти дами Анджели Ленсбері із сумом повідомляють, що їхня мати мирно померла 11 жовтня 2022 року, всього за п'ять днів до її 97-річчя», – ідеться в повідомленні її сім'ї, яке надійшло People. «Окрім її трьох дітей, Ентоні, Дейдри та Девіда, у неї залишилося троє онуків, Пітер, Кетрін і Ян, а також п'ятеро правнуків і її брат, продюсер Едгар Ленсбері», – вказано у заяві.

Кар'єру в кіно Ленсбері розпочала у 17 років. Дебютувавши в 1984 році, актриса зіграла низку видатних ролей. Але справжня любов глядачів до неї прийшла в 1984 році, коли Ленсбері одержала роль Джесікі Флетчер у серіалі «Вона написала вбивство». Він виходив з 1984 до 1996 року включно і витримав 12 сезонів. До речі, свого часу саме завдяки цьому серіалу Ленсбері стала однією з найбагатших жінок США – її статки на той момент оцінювалися в 100 млн доларів. Ленсбері мала успіх як у Голлівуді, так і на Бродвеї, її кар'єра в театрі, кіно і на телебаченні тривала понад 8 десятиліть, вона була однією з останніх зірок золотого віку Голлівуду, які дожили до наших днів.

За роль Флетчер актриса 10 разів номінувалася на премію «Золотий глобус» і чотири рази ставала її лауреатом. Крім того, Ленсбері 12 разів висувалась на здобуття премії «Еммі», що досі залишається рекордом. У 2013 році актрисі вручили почесний «Оскар» за її блискучу 80-річну кар'єру на екрані.

Актриса до останнього продовжувала грати у театрі. Двічі на тиждень вона виходила на сцену на радість шанувальників. У кіно її останньою роллю стала продавчиня повітряних кульок у фільмі «Мері Поппінс повертається», який вийшов в прокат у 2018 році.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: