Померла відома американська акторка: одна з найбільших лиходійок в історії кіно

Флетчер було 88 років, вона померла у своєму будинку у Франції, уві сні
фото з відкритих джерел

За роль у фільмі «Пролітаючи над гніздом зозулі» Флетчер, крім «Оскара», отримала такі престижні премії, як «Золотий глобус» і BAFTA

Померла американська актриса Луїза Флетчер, яка отримала премію «Оскар» за роль медсестри Ретчед у фільмі Мілоша Формана «Пролітаючи над гніздом зозулі», повідомляє видання Variety.

Флетчер було 88 років, вона померла у своєму будинку у Франції, уві сні. Культовий фільм Формана, знятий за романом Кена Кізі, отримав у 1976 п'ять «Оскарів» і був номінований ще на чотири. У спеціальному рейтингу Американського інституту кіно старша медсестра Ретчед, роль якої виконала Луїза Флетчер, була названа п'ятим найбільшим лиходієм в історії кіно. При цьому у сценарії фільму образ Ретчед був дещо пом'якшений у порівнянні з книгою, що дозволило Флетчер, на думку критиків, зіграти тонше та психологічніше.

За роль у фільмі «Пролітаючи над гніздом зозулі» Флетчер, крім «Оскара», отримала такі престижні премії, як «Золотий глобус» і BAFTA. Естель Луїза Флетчер народилася у Бірмінгемі, штат Алабама. Її батьки були глухонімими; дівчинку познайомила з акторською майстерністю тітка, яка навчила її у 8 років говорити. Флетчер навчалася в Університеті Північної Кароліни, потім у Лос-Анджелесі вивчала акторську майстерність.

Молода актриса дебютувала на екрані в 1958 році, але вже до 1963 відмовилася від своєї кар'єри на 10 років, щоб зайнятися вихованням дітей.

У 1973 році вона отримала роль другого плану у фільмі «Злодії як ми», в якому її побачив Мілош Форман. «Вона зовсім не підходила для ролі сестри Ретчед, але щось у ній було, –  пізніше писав Форман у своїх мемуарах. –  Я попросив її почитати, і раптом під приємною зовнішністю виявилися твердість і сила волі, які, здавалося, були створені для цієї ролі».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: