Організатори Євробачення-2024 дискваліфікували представника Нідерландів

Як зазначив організатор Євробачення, поведінка Йоста Кляйна вважається порушенням правил конкурсу
фото з відкритих джерел

Нідерландський виконавець Йост Кляйн не братиме участь у фіналі цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення

Представника Нідерландів на Євробаченні-2024 Йоста Кляйна було дискваліфіковано з фіналу пісенного конкурсу. Про це повідомляє Європейський суспільний мовник.

«Нідерландський виконавець Йост Кляйн не братиме участь у фіналі цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення. Шведська поліція розслідувала скаргу жінки-учасниці знімальної групи після інциденту після його виступу в півфіналі ввечері в четвер. Поки триває судовий процес, було б недоцільно, щоб він продовжував брати участь у конкурсі», – йдеться в повідомленні.

Водночас Європейський суспільний мовник зазначив, що дискваліфікація не пов'язана з жодним іншим виконавцем чи членом делегації. Під час пресконференції після другого півфіналу Йост Кляйн, який сидів поряд із представницею Ізраїлю Еден Голан, натягнув на себе прапор Нідерландів.

Також повідомлялося, що нідерландський артист не брав участь у репетиції фіналу Євробачення.

Вранці 11 травня поліція заявила, що Кляйна підозрюють у неправомірних погрозах. Як пише SVT, між фотографом і співаком могла виникнути сутичка.

«Ми дотримуємося політики нульової терпимості до неналежної поведінки на нашому заході та прагнемо забезпечити безпечне та захищене робоче середовище для всього персоналу конкурсу. У світлі цього поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил конкурсу», – написали організатори конкурсу.

Нагадаємо, жителі країн, які не беруть участі в Євробаченні-2024, зіткнулися з неможливістю проголосувати за фаворитів у категорії «Решта світу» за добу до початку фіналу.

Причиною цьому став скандал довкола одного з фіналістів. Йдеться про представника Нідерландів, виконавця Йоста Кляйна. Європейський суспільний мовник (EBU) з'ясовує всі обставини.

Нагадаємо, у Мальме (Швеція) у вівторок, 7 травня, відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. У півфіналі виступили представниці України та вибороли місце у фіналі. Представниці від України виступили під номером 5, але фактично вийшли на сцену шостими: цьогоріч країни «великої п’ятірки» також виступають у півфіналах, перед українками виступила Велика Британія. 

Після першого півфіналу у гранд-фінал вийшли 10 країн: Україна, Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург.

Другий півфінал відбувся 9 травня. У ньому взяли участь представники від 16 країн, а переможцями другого півфіналу стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія. 

До слова, після закінчення двох півфіналів Євробачення-2024 учасники дізналися порядок своїх виступів у фіналі конкурсу, який відбудеться у суботу, 11 травня.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: