Хіт української співачки визнали одним з найкращих за всю історію «Євробачення»

Пісня розповідає про трагічні події, які безпосередньо стосуються родини українки
фото з відкритих джерел

Пісня української співачки принесла їй перемогу у конкурсі у 2016 році

Пісня української співачки Джамали потрапила у трійку найкращих пісень за всю історію конкурсу «Євробачення». Про це пише британське видання The Guardian.

Йдеться про пісню української виконавиці з кримсько-татарським корінням «1944», який приніс їй перемогу у пісенному конкурсі у 2016 році. Текст пісні про етнічну чистку кримських татар Сталіним викликав суперечки – російські політики скаржилися, що це нібито було пов’язано з анексією Криму Росією у 2014 році. «Але це був справді фантастичний трек, про що б він не був», – пише видання.

Про що йдеться у пісні «1944»

Перші рядки треку було написано у 2014 році українською мовою – своєю піснею Джамала розповідає про депортацію кримських татар у 1944 році. Ця історія безпосередньо стосується родини співачки, оскільки вона чула розповіді від своєї бабусі Назилхан, яка сама пережила депортацію.

Варто додати, що, згідно з рейтингом британського видання, на першому місці розташувалась легендарна пісня «Waterloo» групи ABBA, яка принесла перемогу Швеції у міжнародному пісенному конкурсі ще у 1974 році. Друге місце посіла пісня «Poupée de Cire, Poupée de Son», яку виконала французька виконавиця Франс Галль і посіла перше місце на «Євробаченні» у 1965 році.

Нагаємо, Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук українську співачку кримськотатарського походження Джамалу (Сусану Джамаладінову). Співачку звинувачують у поширенні фейків про російську армію (частина 1 статті 207.3 КК). У листопаді Джамала була заочно заарештована російським судом.

Читайте також: Нацвідбір на «Євробачення-2024»: оприлюднено список учасників

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: