Скандальну ікону із зображенням Сталіна у Тбілісі облили фарбою (відео)

Ікону із зображенням Сталіна облили синьою фарбою
стоп-кадр з відео Ната Перадзе

Поліція у Тбілісі розпочала слідство за статтею про дрібне хуліганство

Невідомі облили фарбою скандальну ікону святої Матрони Московської, на якій зображено диктатора Йосипа Сталіна, що знаходиться у кафедральному соборі Пресвятої Трійці (Цмінда Самеба) у Тбілісі.

Активістка Ната Перадзе опублікувала у соцмережах відео з іконою «Матрони Московської» із храму. На кадрах видно, що захисне скло ікони облите блакитною фарбою. МВС Грузії порушило справу після того, як невідомі облили фарбою ікону. Слідство розпочато за статтею 166 (дрібне хуліганство).

Як пишуть грузинські ЗМІ, ще 7 січня керівник партії «Альянс патріотів Грузії» Ірма Інашвілі повідомила, що ікону церкві нібито подарували представники партії. Грузинська православна церква назвала скандал надуманим та пояснила, що на іконі Сталін не є особою, на яку моляться. Він зображений на тій частині ікони Матрони Московської, яка розповідає про сцени з святого життя.

Нагадаємо, у кафедральному соборі Цмінда Самеба (Святої Трійці) у Тбілісі було виявлено ікону, на якій зображено радянського диктатора Йосипа Сталіна.  Про це написав історик Гіоргі Канделакі.

Керівник служби зв'язків із громадськістю патріархії Грузії Андрій Джагмаїдзе повідомив, що ця ікона присвячена не Сталіну, а Блаженнішій Матроні, і що на ікони можуть потрапляти, зокрема й «великі противники церкви» – зокрема римський імператор Діоклетіан.

«Вже не вперше свято (Різдва Христового – «Главком») ​​хочуть затьмарити скандалом, щоб у серцях людей замість радості посіяти ненависть», – сказав представник церкви. Російський слід у походження цієї ікони він назвав «запитанням другорядним».

У Росії ікона «Блаженна Матрона благословляє Йосипа Сталіна» з'явилося у 2008 році у Храмі святої рівноапостольної княгині Ольги в Санкт-Петербурзі – ще тоді викликавши хвилю критики, після чого ігумен Євстафій забрав ікону до себе додому. Після цього зображення неодноразово з'являлося у різних російських храмах.

Читайте також: Росія продовжує окуповувати Грузію? Президентка Зурабішвілі зробила заяву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: