Актор Дмитро Лінартович розповів, як отримав важке поранення в бою за Соледар

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

По дорозі до лікарні захисник записав потужне відео для українців

Актор Дмитро Лінартович, зірка фільмів «Толока» та «Обмін», який отримав тяжке поранення у бою за місто Соледар, розповів в інтерв'ю для ютуб-канала Ukrainian Witness, як з ним сталася трагедія.

Лінартович каже, що його було поранено 10 січня в момент, коли доставляв боєкомплекти своїм побратимам. «Ми почали відходити, бо почали просто кулями трощити, вибухи, міномети, розриви. І під’їхав БТР. Хлопці мене втягнули. Але там є віконця, ми почали відстрілюватися. І через цей маленький отвір прилетіла ворожа зброя. Я думав, що мені знесло пів обличчя. Наче ядро врізалось в скроню. Дуже сильний удар. Запах смерті я відчув. Я не втрачав свідомості. Добре, що був шолом. У мене потекла кров з вуха, я осліп, нічого не чув і рефлекторно впав на днище БТР, – розповів він. – Я отримав поранення уламками в голову. Задню частину лопатки мені посікло. Одне око не бачить, вухо не чує сповна. І сильна контузія. Зараз у мене метелики в голові. Але ж я воїн. Я мушу терпіти, що я й роблю».

За словами Лінартовича, 24 лютого він записався до тероборони Києва, після чого пройшов спеціальну підготовку і його направили в Херсонську область, а потім у Бахмут і згодом в Соледар.

По дорозі до лікарні захисник записав потужне відео для українців. «Вітаю, друзі. Я український актор Дмитро Лінартович, військовослужбовець десантно-штурмових військ. У Соледарі. 300-й. Пам’ятайте, що ми на Богом даній землі. Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!», – звернувся боєць у своєму відео.

Пізніше українці звернулися до «Капітана Америки» – голлівудського актора Кріса Еванса, якого озвучує Дмитро в українському дубляжі, з проханням, щоб артист підтримав пораненого захисника якщо не грошима, то бодай морально. Вони зазначають, що Лінартович – «це справжній український месник, який просто зараз захищає мільйони українців від війни, яку Росія розгорнула у країні».

Читайте також: У Лаврі пролунала щедрівка «Роди, Боже, жито!»: все найцікаве про особливу обрядову пісню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: