Тяжкопоранений актор Дмитро Лінартович звернувся до українців з потужним відео

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Артист записав відео, коли його транспортували до лікарні

Актор Дмитро Лінартович, зірка фільмів «Толока» та «Обмін», отримав контузію та тяжке поранення у бою за місто Соледар. Артист записав відео для українців, коли його транспортували до лікарні.

Захисник з позивним Моцарт отримав важке поранення під час боїв за Соледар. Відеоролик з його зверненням до українців з’явився на ютуб-каналі актора. Ймовірно, військовослужбовець записав це відео, коли його евакуювали з поля бою. На відео видно, як виглядає після поранення Лінартович – усе його обличчя перемотане медичними бінтами.

«Вітаю, друзі. Я український актор Дмитро Лінартович, військовослужбовець десантно-штурмових військ. У Соледарі. 300-й. Пам’ятайте, що ми на Богом даній землі. Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!», – звернувся боєць у своєму відео.

Нагадаємо, Дмитро народився 1978 року в Києві в родині Костянтина Лінартовича, актора і режисера. Навчався з першого по четвертий клас у школі-інтернаті, з п'ятого по дев'ятий – у школі № 75 ім. Лесі Українки, а потім – у школі № 87 імені О. Довженка. Після закінчення школи він служив в армії, у прикордонних військах. У 2003 році Дмитро отримав диплом про вищу освіту, закінчивши акторський факультет Київського університету ім. Карпенка-Карого.

Перша велика роль була у фільмі 2002 року «Невелика подорож на великій каруселі» режисера Михайла Іллєнка. Рівно через 10 років вийшов другий фільм за його участю «Той, хто пройшов крізь вогонь», головна роль – Іван Додока. Його герой Іван Додока, прототипом якого став реальний український пілот Іван Доценко, після війни потрапляє до Канади, де неочікувано для себе стає вождем індіанського племені.

На початку повномасштабної війни актор пішов на фронт добровольцем. На передовій служив розвідником у 46-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

Читайте також: Світові знаменитості виставили на аукціон особисті речі на відбудову української лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: