Стало відомо, коли відбудеться коронація Чарльза ІІІ

Разом із Чарльзом буде коронована його дружина
фото з відкритих джерел

Під час коронації Чарльзу III буде 74 роки, що зробить його найстаршим коронованим монархом у британській історії

Букінгемський палац оголосив, що церемонія коронації Чарльза III відбудеться 6 травня 2023 року. «Букінгемський палац радий повідомити, що коронація Його Величності короля відбудеться 6 травня 2023 року. Церемонію коронації відбудеться у Вестмінстерському абатстві в Лондоні. Її проведе архієпископ Кентерберійський», – ідеться в публікації.

Як повідомляє ВВС, разом із Чарльзом буде коронована його дружина, королева-консорт Камілла. У Букінгемському палаці заявили, що церемонія поєднуватиме давнину і сучасність та спиратиметься на давні традиції, але водночас «відображатиме роль монарха сьогодні та дивитиметься в майбутнє».

The Washington Post зазначає, що шостого травня також день народження онука короля – Арчі Маунтбеттена-Віндзора, старшої дитини принца Гаррі та Меган. Під час коронації Чарльзу III буде 74 роки, що зробить його найстаршим коронованим монархом у британській історії.

Кілька днв тому повідомлялося, що церемонія коронації короля Чарльза III очікується 3 червня наступного року у Вестмінстерському абатстві, однак Букінгемський палац оголосив іншу дату.

Раніше «Главком» писав, що король Чарльз III подумує над великими змінами  в королівській родині. Mirror пише, що монарх планує внести зміни до закону, щоб заборонити членам королівської родини, що не працюють на корону, бути державними радниками. Йдеться про принца Гаррі, принцесу Беатріс та її батька принца Ендрю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: