Клопотенко про наслідки вибухів у Києві: Те, що ненавидить Росія так сильно, буде всюди

Клопотенко про вибухи: Для Росії – це крик перед смертю
фото з відкритих джерел

Кулінарний експерт Клопотенко пише: Тримаємося, переможемо

Телекулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм написав, що вибухи, які влаштувала Росія в Україні – це «крик перед смертю».

«Слухаю вибухи в Києві й думаю, про що вони. Для Росії – це крик перед смертю. Гнилі країни довго смердять, але не виживають. Для України ж це ще більше люті. Люті, яка є силою. І ми її використаємо на відновлення свого й розвиток української культури у світі. І те, що ненавидить Росія так сильно – українська воля, – буде всюди. Тримаємося, переможемо, розквітнемо навіть під час війни», – написав він.

Раніше «Главком» писав, що Клопотенко, який був ініціатором включення українського борщу до світової спадщини та подарував гурманам багато секретів його приготування, зізнався, що коли почув новину про те, що наш борщ внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, розплакався.

«Знаєте, я плакав, – розповідає Клопотенко в інтерв'ю. – Я дванадцять днів був за кордоном, зараз ось прилетів до Польщі і за три години буду в Києві. Але новину встиг побачити. У мене просто шквал емоцій. Це набагато більше, ніж просто борщ. Це визнання української гастрономії, це визнання, що ми маємо свою – українську гастрономічну культуру».

«Я не можу казати, що це як Томос, це було б некоректно. Тому що Томос про релігію. Але національна кухня теж певною мірою релігія, – продовжує Клопотенко. – З погляду ідентичності, сьогоднішня подія – брила, яка свідчить, що у нас є своє, споконвічне, те, за що боремося. Адже одна із причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут така перемога! Ця перемога мала відбутися пізніше, але ЮНЕСКО зібрало позачергове засідання Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини і за борщ проголосували.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: