Король Чарльз III задумав великі переміщення в королівській сім'ї

Перестановки торкнуться принца Гаррі, принцесу Беатріс та її батька принца Ендрю
фото з відкритих джерел

Монарх планує заборонити членам королівської родини, що не працюють на корону, бути державними радниками

Після похорону королеви Єлизавети II новоспечений король Чарльз III подумує над великими змінами  в королівській родині. Mirror пише, що монарх планує внести зміни до закону, щоб заборонити членам королівської родини, що не працюють на корону, бути державними радниками. Йдеться про принца Гаррі, принцесу Беатріс та її батька принца Ендрю.

Закон про регентство 1937 року говорить, що дружина монарха і четверо дорослих, які у черзі престол, можуть виступати у ролі державних радників. Радники можуть замінити монарха у разі нездужання. В останні роки правління королеви Єлизавети II ці ролі виконували принц Уельський, герцог Кембриджський, герцог Сассекський та герцог Йоркський, а також герцог Единбурзький перед своєю смертю.

Сходження на трон короля Чарльза III означає, що королева-консорт Камілла, як дружина короля, і принцеса Беатріс як наступний дорослий у черзі на престол мають право стати державними радникам, пише ТСН. Вважається, що король прагне зробити відповідні кроки, щоб якнайшвидше змінити закон, а його дружина королева-консорт Камілла, брат принц Едвард і дружина брата Софі, а також сестра принцеса Анна та спадковий принц Вільям могли обіймати ці посади державних радників, що було логічно, оскільки всі вони продовжують працювати на корону.

Також може бути проведена ширша реформа, яка спробує чітко визначити становище працюючих та непрацюючих членів королівської сім'ї. Якщо нові вимоги не будуть зосереджені виключно на лінії спадкування, можливо, принцеса Уельська, Кетрін може бути включена до цього списку.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: