У мережі розгорівся расистський скандал із двома зірковими акторками напередодні «Оскару»

Мішель Йео та Кейт Бланшетт
фото з відкритих джерел

Напередодні кіносвята у Голлівуді розгорівся скандал за участю двох номінанток

Малазійська 60-річна акторка Мішель Йео на своїй сторінці в Інстаграм запостила статтю з Vogue про нестачу актрис різних національностей серед лауреатів премії «Оскар». Згодом акторка видалила допис.

Стаття у виданні мала заголовок: «Пройшло більше двох десятиліть з того часу, як у нас була кольорова переможниця «Оскара» в номінації «найкраща актриса». Це у 2023 році?». У матеріалі йдеться про те, що ось уже багато років Американська кіноакадемія не обирає найкращими актрисами кольорових жінок, а також, крім Йео, згадується її колега – номінантка на премію та дворазова переможниця премії – 53-річна Кейт Бланшетт.

У статті журналістка Радика Сет запитує, чи потрібен Бланшетт третій «Оскар», щоб поповнити свою колекцію: «Недоброзичливці сказали б, що у Бланшетт сильніша гра – ветеран акторської майстерності. Але в неї вже є два «Оскари». Третій, можливо, підтвердив би її статус титану галузі, але, враховуючи її великий обсяг роботи, що не має аналогів, чи потребуємо ми все ще більшого підтвердження?».

«А ось життя Мішель Єо нагорода Академії могла б змінити повністю», – пише видання. До її імені у разі перемоги назавжди приклеїться фраза «лауреат премії «Оскар», і вона почне здобувати більше значних ролей у Голлівуді.

Читайте також: Знаменитий модельєр Роберто Каваллі став батьком у 82 роки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: