Одруження з крокодилом: мер міста здійснив стародавній ритуал

Місцеві жителі вірять, що рептилія є божеством
фото: Rusvel Rasgado/AFP

Цей багатовіковий ритуал місцевої громади сягає доіспанських часів

У містечку Сан-Педро-Уамелула в штаті Оахака місцевий мер Віктор Уго Соса одружився з самкою крокодила, на ім'я Алісія Адріана, для того, щоб виконати стародавній ритуал заради процвітання і достатку для своїх співгромадян. Про це повідомляє France24.

Перед весіллям семирічну рептилію «наречену», яку під час церемонії прозвали «маленькою принцесою», зв'язали мотузкою, щоб не поранити учасників церемонії. 

«Я приймаю цю відповідальність, тому що ми любимо одне одного: ось що важливо, не може бути шлюбу, якщо ми не любимо одне одного. Ми любимо одне одного, і я згоден одружитися з принцесою», – заявив мер.

Цей багатовіковий ритуал місцевої громади сягає доіспанських часів. Його метою є пошук процвітання та достатку в природі. Місцеві жителі вірять, що рептилія є божеством, яке представляє матір-природу, а шлюб із лідером корінного населення символізує союз людини й бога.

Перед весіллям рептилію носили від дому до дому
Перед весіллям рептилію носили від дому до дому
фото: Rusvel Rasgado/AFP

Перед весіллям Аліцію Адріану водили від дому до дому в зеленій спідниці, чорній блузці- хуіпілі та головному уборі з кольорових стрічок, щоб місцеві жителі танцювали з нею. Потім у білій весільній сукні зі срібними оздобами крокодилиця приїхала до ратуші, щоб вийти заміж за міського голову.

«Сьогоднішнє весілля робить нас дуже щасливими, тому що ми святкуємо об’єднання двох культур. Люди щасливі», – заявив мер Віктор Уго Соса.

Після весілля мер з дружиною танцюють під ритм традиційної музики. Танець закінчується поцілунком, який скріплює цей шлюб.  

Читайте також: Голуб-мутант із величезними ногами став зіркою мережі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: