Колишній киянин Маковецький зіграв російського військового у пропагандистському серіалі

Маковецький знає, що відбувається в Україні, однак продовжує розважати свою творчістю російську публіку
фото з відкритих джерел

Сергій Маковецький, який називав себе «киянином, який живе в Москві», публічно згадав про війну лише раз

Російська преса пише, що в Москві закінчилися зйомки серіалу «Операція Неман» про Другу світову війну. Кінокартина розповідатиме про радянські війська, які шукають у звільнених від німців білоруських лісах «диверсантів та націоналістів». В картині знімається і колишній киянин, актор Сергій Маковецький, який мовчить про війну в Україні.

Маковецький грає одну з головних ролей – такого собі полковника Саламатіна. В романі «Момент істини. У серпні 44-го», за яким знімається картина, цього персонажа немає. Про нього лише говорять інші герої. Проте кінорежисер вирішив зробити його живим, щоб передати роль Маковецькому. А той радісно погодився грати російського вояку, незважаючи на те, що його рідний Київ бомблять теперішні російські військові.

«Для нас стало гарною традицією напередодні Дня Перемоги влаштовувати прем'єру захоплюючого контенту про Велику Вітчизняну війну – наші глядачі завжди з великою цікавістю дивляться воєнно-історичні кіно та серіали. «Операція Неман» буде цікава глядачам різних поколінь, які хочуть відчути дух того часу, коли звичайні люди перетворювалися на героїв. Усі вони крок за кроком руйнували плани ворога і робили перемогу неминучою», – йдеться в анонсі картини.

Сергій Маковецький, який всі роки життя в Росії називав себе «киянином, який живе в Москві», публічно згадав про війну в Україні лише один раз, опублікувавши в березні минулого року на своїй сторінці в Інстаграм відео, на якому виконує знамениту «Пісню про рушник». У коментарі до посту Маковецький написав: «Можна по-іншому все, щоб було... Без війни!». До російського вторгнення артист часто бував в Україні з виставами та творчими вечорами. В Києві похована його мама та живуть родичі. Він знає, що відбувається в Україні, однак продовжує розважати свою творчістю російську публіку.

Читайте також: Кремлівська пропаганда підключила Кіркорова до атаки на президента Зеленського 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: