Як у Barbie: німецька поліція зробила для злочинців рожеву камеру

Злодії у Німеччині будуть утримуватись у рожевій камері
Фото: picture alliance/dpa/dpa-Zentralbild

У одному з відділків поліції у німецькій Саксонії створили «барбі-камеру»

У німецькому місті Цвіккау одну із камер у відділенні поліції повністю перефарбували у рожевий колір. Про це пише німецьке видання Bild.

Журналіст Френк Зеліг назвав її «Barbie-камерою». Втім, правоохоронці кажуть, що тренд на рожеве та нова кінотрічка із відомою лялькою тут абсолютно ні до чого.  За їх словами, вважається, що рожевий колір знизить рівень агресії у порушників закону і  матиме на них «короткочасний деескалюючий вплив». 

Слід сказати, що це не перша спроба змінити колір стін у приміщеннях для в'язнів. Вперше такий підхід запровадили близько 30 років тому у США, а потім у Швейцарії та деяких західних регіонах Німеччини. У Мін'юсті федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія розповіли, що запровадили рожеві камери в 2011-2013 роках, але це не дало результату. 

У Північному Рейні-Вестфалії ефект перевіряли в чотирьох в’язницях, але нарешті кімнати утримання знову пофарбували в білий колір, «оскільки не вдалося визначити позитивний вплив на ув’язнених, які там розмыщувались», пояснив речник Міністерства юстиції землі Північний Рейн-Вестфалія.

У в'язниці міста Бремен нова кольорова гама навіть «швидше призвела до додаткової напруги у в’язнів, які там тимчасово перебували», сказав речник міністерства Маттіас Кох. «Тому камеру пофарбували в білий колір лише через кілька місяців після початку експерименту».

«Рожева тюремна камера ненадовго викликає подив, але це дуже швидко минає, а потім сприймається як подразливий примусовий захід. Ви, мабуть, так само не захочете затримуватись у кімнаті, де день за днем звучить одна і та ж музика», –  прокоментував ідею професор психології Аксель Бютер з Університету Вупперталя.

Нагадаємо, фільм «Барбі» з Марго Роббі та Райаном Гослінгом, з'явився у світовому прокаті у липні 2023 року (в українському прокаті – 20 липня цього року).

За сюжетом нового фільму Барбі виганяється з Барбіленда тому, що не відповідає ідеалам краси, прийнятим у ляльковому світі. Вона вирушає у світ справжній, випадково захопивши з собою Кена. Барбі належить дізнатися, що таке внутрішня краса і як досягти досконалості, не заганяючи себе в суворі межі чужих очікувань.

Цікаво те, що попри велику кількість рожевого кольору і лялькової атрибутики, фільм «Барбі» має вікове обмеження для перегляду. Цей фільм рекомендовано для дітей віком від 13 років. Причина – загадковий сюжет і груба лексика.

До того ж у фільмі дивовижний зірковий склад. Крім уже відомих Роббі і Гослінга, у фільмі взяли участь такі актори, як Хелен Міррен, яка виступає як оповідач історії, Нікола Кохла, яка прославилася своїми ролями в «Бріджертонах» і «Дівчатках з Деррі», Джон Сіна, відомий за роль Миротворця у фільмах DC, співачка Дуа Ліпа та багато інших. Зараз рейтинг «Барбі» на IMDB складає 8 із 10, а кінокритики дали йому 89% схвалення.

Читайте також: Українська Барбі: Оля Полякова презентує власну співучу ляльку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: