Зірка «Бондіани» Джуді Денч поскаржилася на швидко прогресуюче захворювання

Акторка протягом восьми років грала голову британської розвідки МІ-6 та начальника Джеймса Бонда
фото з відкритих джерел

Акторка пожалілася, що не може тепер сама читати сценарії

Голлівудській легенді Джуді Денч стає все важче заучувати ролі. Тепер для того, щоб прочитати сценарій, їй потрібна допомога. Про це вона розповіла в ефірі випуску ток-шоу Грема Нортона.

«Це стало неможливим, і оскільки я маю фотографічну пам'ять, мені потрібно знайти такого електронного помічника, який не тільки зачитує мені мої репліки, а й повідомляє, в якій частині тексту вони розташовані, – зізналася актриса. – Раніше мені було дуже легко заучувати репліки та запам'ятовувати їх. Я могла б повторити всю «Дванадцяту ніч» прямо зараз».

Діагноз ВМД (вікова макулярна дегенерація) 88-річній актрисі поставили у 2012 році. Це поширене захворювання серед вікових пацієнтів, яке вражає сітківку ока та впливає на центральний зір. І хоча воно не призводить до повної сліпоти, симптоми значно ускладнюють повсякденну діяльність, наприклад читання та розпізнавання осіб.

Володарка «Оскара», «Золотого голобуса» та BAFTA Джуді Денч найбільш відома ролями у фільмах «Шоколад», «Гордість і упередження», «Казино Рояль», «007: Координати «Скайфол»«, «Завтра не помре ніколи», « І цілого світу мало”, «Закоханий Шекспір», «Пірати Карибського моря: На дивних берегах» та багатьох інших.

Раніше «Главком» писав, що дружина Брюса Вілліса оголосила про його новий невиліковний діагноз.

Читайте також: Померла дружина Володимира Висоцького: після двох інсультів втратила мову

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: