Ці звички можуть призвести до онкології

Ракові клітини можуть виникати через надмірну залежність від смартфонів
фото з відкритих джерел

Не менш небезпечною є звичка сидіти біля вікна під час подорожі в літаку

Давно відомо, що злоякісні пухлини можуть бути викликані деякими нездоровими звичками людей. Так, куріння і надмірна вага можуть призвести до раку. Однак виявляється, що є й інші, менш очевидні причини цієї страшної хвороби. Ракові клітини можуть виникати через надмірну залежність від смартфонів, пише zdorovia.com.

По-перше, ризикують захворіти люди, які люблять перед сном почитати з телефону. Причиною цього є уповільнення вироблення мелатоніну, так званого гормону сну. Саме дефіцит цієї речовини в організмі часто призводить до появи пухлин. 

Не менш небезпечною є звичка сидіти біля вікна під час подорожі в літаку. У таких випадках близько 47% UVA-променів проникає через скло, що призводить не тільки до передчасного старіння, але й до раку шкіри.

Ще одна шкідлива традиція – звичка пити занадто гарячий чай або їсти гарячий суп. При температурі рідини вище 65 градусів за Цельсієм вона може дратувати стравохід і пошкоджувати його тканини, що також може призвести до появи злоякісних утворень. 

Нагадаємо, що науковці стверджують, що чим більше кроків ви робите, тим більше користі для здоров'я отримуєте. Кожна додаткова 1 000 кроків понад 4 000 знижує ризик передчасної смерті на 15%. 

Дослідники з Медичного університету у Лодзі (Польща) та Школи медицини університету Джона Гопкінса (США) з'ясували, що переваги ходьби мають місце для людей будь-якого віку та статі, незалежно від місця проживання. Однак найбільш помітні позитивні ефекти спостерігалися серед осіб молодше 60 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: