Вчені розповіли, скільки насправді потрібно ходити щодня, щоб бути здоровим

фото з відкритих джерел

Недостатня фізична активність є причиною 3,2 мільйона смертей щороку – це четверта за частотою причина у світі

Тривалий період акцентували на тому, що 10 тисяч на день є своєрідною «магічною» межею для підтримання форми та здоров'я. Але нове дослідження вказує на те, що навіть менше - 5 тисяч кроків, може бути достатнім для досягнення позитивних результатів. Про це пише BBC

Дослідження, в якому брали участь понад 226 000 осіб з усього світу, підтвердило, що 4 тисячі кроків достатньо, щоб почати знижувати ризик передчасної смерті з будь-якої причини. Трохи більш як 2300 достатньо, щоб отримати користь для серця і судин.

Науковці стверджують, що чим більше кроків ви робите, тим більше користі для здоров'я отримуєте. Кожна додаткова 1 000 кроків понад 4 000 знижує ризик передчасної смерті на 15%. 

Дослідники з Медичного університету у Лодзі (Польща) та Школи медицини університету Джона Гопкінса (США) з'ясували, що переваги ходьби мають місце для людей будь-якого віку та статі, незалежно від місця проживання. Однак найбільш помітні позитивні ефекти спостерігалися серед осіб молодше 60 років.

Професор Мацей Банах з Лодзького університету сказав, що хоча кількість передових ліків для лікування зростає, вони не є єдиною відповіддю.

«Я вважаю, що ми завжди повинні підкреслювати, що зміни способу життя, включаючи дієту та фізичні вправи, які були головним героєм нашого аналізу, можуть бути принаймні такими ж або навіть більш ефективними для зниження ризику серцево-судинних захворювань і продовження життя», – сказав він.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, недостатня фізична активність є причиною 3,2 мільйона смертей щороку – це четверта за частотою причина у світі.

Хані Файн, особистий тренер і інструктор глобальної фітнес-компанії Barry's, наголошує на проблемах, які виникають через те, що ти сидиш занадто довго.

«Це може уповільнити ваш метаболізм і вплинути на ріст і силу м’язів, що може спричинити біль і біль», – розповідає вона BBC.
 
«Занадто довге сидіння також може спричинити всілякі проблеми зі спиною, ми часто зустрічаємося з людьми, які працюють в офісі, що їхні спини постійно перебувають у напруженому стиснутому положенні, що спричиняє набагато більше проблем у подальшому житті».

Раніше учені розповіли, чому слід засинати в один і той самий час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: