В Індії провели шокуючу операцію на голові: опуклість росла з дитинства

Незвичайне захворювання на голові
nypost.com

В Індії лікарі були шоковані незвичним захворюванням 52-річної жінки із жінкою

52-річна уродженка Бангалора розповіла лікарям, що з дитинства у неї на голові росла опуклість, але вона ніколи не зверталася за медичною допомогою. Цей випадок захворювання детально описаний в журналі Radiology лікарями Інституту вищих медичних наук Шрі Сатья Саї, передає nypost.com.

У дослідженні не розкривається, чому пацієнтка так довго чекала, щоб його перевірити, проте медики зазначили, що наріст не болів.

На той час, коли вона нарешті звернулася до лікарні, маса збільшилася майже до 15 см завдовжки, 10 см завширшки і майже до 12 см заввишки. Видаливши наріст, медики побачили, що всередині була рідина, волосся, молекули жиру з «товстими зовнішніми краями» та кульки кератину різного розміру. Як відомо, такий білок становить основу волосся, нігтів та зовнішнього шару шкіри.

В Індії провели шокуючу операцію на голові: опуклість росла з дитинства фото 1

Ці моторошні утворення відомі в наукових колах як дермоїдні кісти – сфери тканини, що розвиваються з ембріональних клітин і можуть містити «волосся, зуби чи нерви». Як правило, вони часто розвиваються в голові та шиї, але можуть бути в яєчниках пацієнта, хребті або інших частинах тіла.

Поки що незрозуміло, чому вони ростуть, проте зазвичай вони нешкідливі та безболісні. Однак, ці кульки можуть спричинити ускладнення, починаючи від інфекції та пошкодження прилеглих кісток залежно від їхнього розташування і в цьому випадку необхідне хірургічне втручання.

Медики радять пацієнтам негайно звернутися за медичною допомогою, якщо вузлик спричиняє біль, змінює колір, росте чи розривається.

У цьому випадку медики стежили за прогресом жінки протягом шести місяців після видалення новоутворення, після чого вони зазначили, що рецидиву не було.

Нагадаємо, що МОЗ б’є на сполох через можливий спалах кору. В Україні за останні пів року зареєстрували 20 випадків захворювання на кір. Медики закликають негайно вакцинуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: