Як зміцнити емаль зубів – поради стоматологів

Необхідно відмовитися від солодких газованих напоїв для того, щоб мати здорові зуби
фото з відкритих джерел

Для того, щоб зміцнити емаль потрібно тренувати жувальний апарат

Активні речовини в їжі впливають на нашу зубну емаль. До того ж це трапляється протягом усього життя, і, на жаль, ця захисна оболонка не здатна самовідновлюватися.

Зубна емаль – це твердий, білий, видимий, зовнішній шар ваших зубів.

Для того, щоб зміцнити емаль потрібно тренувати жувальний апарат. Для масажу ясен рекомендується добре чистити зуби та вживати тверду їжу (овочі та фрукти). 

До того ж не ігноруйте тривожні симптоми. Пожовкла зубна емаль, чорний наліт на яснах – без стоматолога не обійтися. Чутливість під час чищення зубів або приймання їжі – можуть допомогти спеціальні пасти. Різцевий край коронки прозорий – зуб стертий і потребує допомоги стоматолога. Тріснуті, подряпані або сколені зуби – варто купити пасту, що зміцнює і використовувати ремінералізуючий гель. 

Якщо ваші зуби часто кришаться, вам необхідно з'ясувати, чому ваша емаль стає крихкою і м'якою. Після консультації з фахівцем рекомендується приймати препарати, спрямовані на відновлення і зміцнення твердих тканин. Зазвичай це комбінація кальцію і вітаміну D3. При кровоточивості ясен можна використовувати вітаміни групи A та Е, які допомагають боротися з ламкістю судин. У домашніх умовах для зміцнення ефективні звичайні аптечні очищувальні засоби, гелі, а також спреї та гелеві пасти, що містять кальцій, фтор і стронцій. 

Необхідно відмовитися від солодких газованих напоїв у великих кількостях. Не жуйте жуйку, яка не містить ксиліт, що знижує інтенсивність утворення нальоту. Варто вживати тверді свіжі овочі та фрукти, не варто чергувати холодне і гаряче. Дотримуйтесь гігієни вдома, чистьте зуби принаймні дві хвилини двічі на день і уникайте сильно абразивних паст. 

У домашніх умовах дуже корисний курс зміцнення зубної емалі за допомогою індивідуальних кап, на які наноситься прозорий гель, що містить кальцій і мікроелементи. Їх варто одягати на ніч.

Читайте також: Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: