Як лікувати герпес – поради лікарів

Герпес – антропонозне вірусне захворювання, яке викликається вірусом простого герпесу
фото з відкритих джерел

Дефіцит сну викликає герпес

Багато людей знайомі з вірусом герпесу, який зазвичай називають застудою на губах. За різними оцінками, 70-95% населення планети схильні до інфекційних захворювань. Дані свідчать, що в структурі смертності від вірусних захворювань герпесвірусні інфекції займають друге місце після грипу. Збудники проникають в організм, «ховаються» і діють на тлі ослабленого імунітету.  

Герпес – антропонозне вірусне захворювання, яке викликається вірусом простого герпесу I і II типів, передається переважно контактним шляхом.

Перший тип характеризується ураженням обличчя, губ, другий проявляється в галузі геніталій.

«Зараження вірусом простого герпесу відбувається ще в дитинстві, в середньому з двох до п’яти років, коли антитіла до збудника, передані від матері, різко знижуються. Найчастіше первинне інфікування протікає безсимптомно. Враховуючи, що вірус простого герпесу високозаражений і повсюдно поширений, він легко передається різними шляхами», – розповідає лікарка Крістіна Тіткова.

Нутриціолог розповідає, що саме дефіцит сну, гіпо-або гіпертермія (переохолодження або перегрів організму), нестача вітамінів, нераціональне харчування, зміна рівня гормонів, нервове перенапруження і хронічні стреси знижують імунітет, що провокує появу герпесу.

В якості профілактики фахівці рекомендують налагодити режим сну, стежити за харчуванням, приймати вітамін С, цинк, лізин, оливковий лист (БАД), рослинні препарати противірусних препаратів, знизити рівень стресу, поцілунки з підозрілими партнерами, Рекомендуємо уникати статевих контактів. Тоді вірус простого герпесу залишатиметься непоміченим роками. 

Читайте також: Ці вітаміни допоможуть полегшити симптоми алергії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: