Що впливає на ріст волосся – роз'яснення дерматолога 

На швидкість росту волосся впливає вік
фото з відкритих джерел

Етнічне та географічне походження людини може впливати на ріст волосся

Якщо ви невдало підстриглися, то вас напевно буде хвилювати питання, наскільки швидко ваше волосся знову відросте. Це залежить від багатьох факторів, наприклад від пори року. Про це повідомляє Science Focus.

Універсальної відповіді на питання, як швидко росте волосся, немає. Швидкість росту волосся залежить від вашого віку, раси, дієти та рівня гормонів.

Також вчені встановили стандартну швидкість росту волосся у здорових людей. Зазвичай здорове волосся росте зі швидкістю 0,35 мм на день. Це означає, що волосся росте на 2,45 мм на тиждень і на 12,775 см на рік. 

Водночас наукові дослідження показують, що етнічне та географічне походження людини може впливати на ріст волосся. 

На швидкість росту волосся впливає вік. З часом волосся починає рости повільніше, а ще воно стає тоншим. Деякі фолікули також відмирають, і це може призвести до облисіння.

Загальновідомо, що під час вагітності волосся у жінок може рости швидше та ставати густішим. По-іншому може почати рости волосся і після хімієтерапії.

Лихоманка, важкі інфекції, великі операції, серйозні травми, післяпологові гормональні зміни, гіпотиреоз, після припинення приймання препаратів, що містять естроген, суворі дієти, низьке споживання білка, споживання важких металів, дефіцит заліза тощо  може сповільнити ріст волосся. або навіть викликати його втрату. 

Дослідження, опубліковане в Британському журналі дерматології, також показало, що найсильніше у людей волосся випадає в серпні-вересні.

Читайте також: Деменція у 19 років: лікарі діагностували унікальний випадок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: