Як обмежити себе у солодкому. Дієтологиня дала просту пораду

Нутриціологиня зауважила, що найголовніше при лікуванні розладів харчової поведінки, це відмовитися від ідеї схуднення, адже якщо вона існує – то ремісія неможлива
фото: скриншот відео

Катерина Крупкіна: Раджу вдома не тримати солодке

Для прийому солодощів у родині варто організовувати окремі походи до магазину чи закладів харчування, так як вдома зберігати солодке не бажано. Про це в інтерв'ю Раміні Есхакзай розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.

«Раджу батькам не тримати вдома солодке – це має бути цілий акт, або ми збираймося і їмо його десь, або йдемо в магазин. Ми з донькою разом готуємо печиво. Вона сама готує, додає всі інгредієнти, я пояснюю, що цукор – лише енергія й не має таких позитивних властивостей, як яблучко, на приклад. Немає демонізації їжі, немає поганого», – пояснила нутриціологиня. За її словами, саме так дитина починає аналізувати інформацію про продукти на харчування в цілому.

Також Крупкіна розповіла, як зрозуміти, чи має людина розлади харчової поведінки.

«Зрозуміти, чи добре ставишся до свого тіла, чи є зацикленість на їжі, чи є почуття провини, коли ми поїли, чи обмежуєте себе у харчуванні, щоб утримати якусь конкретну вагу, чи позбавляється людина їжі, яку спожила у будь-який спосіб завдяки препаратам. І якщо є симптоми, треба йти до фахівця, адже часом є цілий мікс симптомів, і з цим має розбиратися спеціаліст», – пояснила експертка. Нутриціологиня зауважила, що найголовніше при лікуванні розладів харчової поведінки, це відмовитися від ідеї схуднення, адже якщо вона існує – то ремісія неможлива.

До слова, фахівці назвали ягоду, яка здатна швидко вивести токсини і зайвий цукор з організму. Ягода містить у собі сполуки, що називаються антиоксидантами. Вони допомагають боротися з діабетом, ожирінням, серцевими захворюваннями та раком.

Стало відомо, що дефіцит вітамінів може негативно вплинути на стан здоров’я. Про це повідомляє нутриціолог Юлія Погосян. Недолік вітамінів можна виявити без аналізів. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: