Лікарка назвала ягоду, яка покращує здоров'я серця й мозку

фото: Express

В учасників, які споживали полуницю збільшилася швидкість оброблення когнітивних функцій на 5,2% наприкінці восьмитижневого експерименту

Лікарка Ширін Гушманд спільно з колегами провела клінічне дослідження, в якому взяли участь 25 людей похилого віку (60-70 років) із стабільним станом здоров'я. Про це пише Express.

Упродовж восьми тижнів учасники експерименту щоденно споживали 26 грамів ліофілізованого порошку полуниці, що відповідає приблизно 2 порціям свіжих ягід. Після цього настала фаза перерви тривалістю 4 тижні, протягом якої учасники не вживали додаток. Після перерви вони відновили вживання порошку на протязі наступних 8 тижнів.

Протягом цього періоду були здійснені виміри когнітивної продуктивності, кардіометаболічного стану, обхвату талії та артеріального тиску учасників дослідження.

Отримані результати вразили. В учасників, які споживали полуницю збільшилася швидкість оброблення когнітивних функцій на 5,2% наприкінці восьмитижневого експерименту. Також спостерігалося поліпшення систолічного артеріального тиску на 3,6%.

Згідно з висловами докторки Гушманд, раніше проведені дослідження вже демонстрували позитивний вплив полуниці на здоров'я серцево-судинної системи в різних популяціях, отож цей новий експеримент відмінно підтверджує певні з цих висновків.

Медичний колектив переконаний, що навіть така проста зміна в харчуванні, як додавання полуниці до щоденного раціону, може істотно покращити стан здоров'я старших громадян.

Раніше повідомлялося, що малина володіє значним джерелом вітамінів та мікроелементів, містить невелику кількість природних цукрів, тому люди з діабетом та ті, хто прагне скинути зайву вагу, можуть споживати цю ягоду без жодних занепокоєнь.

Читайте також: Експерти назвали несподівані факти про користь кукурудзи

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: