Чим корисна малина та яка оптимальна кількість ягід на день: дослідження вчених

фото з відкритих джерел

Малина є важливою сезонною ягодою і її позитивний вплив на здоров'я важко переоцінити

Малина володіє значним джерелом вітамінів та мікроелементів, містить невелику кількість природних цукрів, тому люди з діабетом та ті, хто прагне скинути зайву вагу, можуть споживати цю ягоду без жодних занепокоєнь. Про користь та вплив малини на організм йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті національної бібліотеки США з медицини.

Малина є важливою сезонною ягодою і її позитивний вплив на здоров'я важко переоцінити. Містить значну кількість антиоксидантів, таких як антоціани, вітаміни Е і С, каротиноїди та флавоноїди. Ці компоненти допомагають знизити рівень оксидативного стресу та захищають клітини організму.

Використання малини також розповсюджено в лікуванні застуди через її високий вміст вітаміну С, саліцилової кислоти, флавоноїдів та антоціанів. Ці компоненти сприяють зниженню температури шляхом підвищення потовиділення.

Малина також приносить користь тим, хто стежить за своєю вагою, і її споживання дозволено для людей з діабетом, оскільки вона має низький глікемічний індекс. Її рекомендується споживати людям порушенням обміну холестерину, проблемами з коагуляцією крові та гіпертонічними розладами, оскільки органічні кислоти, що містяться в малині, можуть сприяти зниженню артеріального тиску.

Обмеження, пов'язані з споживанням малини, стосуються в основному людей із хронічними захворюваннями, такими як захворювання шлунка, печінки, нирок, цукровий діабет або харчові алергії. Щодо інших осіб, свіжі та перероблені ягоди можна включати в раціон щодня, але з обмеженням в кількості. За інформацією Nutrition & Metabolism, безпечно споживати до 50 г фруктози щодня, щоб зберегти здоров'я. Це приблизно від 300 до 4000 грамів малини на день.

Раніше повідомлялося, що вчені уже зійшлись на тому, що каву пити корисно, головне – знати міру. Тепер дослідницькі роботи відкривають усе нові й нові властивості кави на наш організм. Цього разу дослідили вплив кави на мозок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: