Експерти назвали несподівані факти про користь кукурудзи

фото з відкритих джерел

Кукурудза чемпіон за наявністю в ній заліза

Кукурудза – це корисний овоч з багатим хімічним складом. У серпні настає пік сезону кукурудзи - однієї з найкорисніших злакових культур, яка відзначається високим вмістом вітамінів, мікроелементів та кислот. 

Зерна кукурудзи налічують 26 хімічних елементів, які мають позитивний вплив на організм людини. Вони багаті на практично всі групи вітамінів, включаючи В, С, D, Е, К, а також містять корисні кислоти та мікроелементи. Це робить кукурудзу однією з найбільш корисних злакових культур. Додатково, наявність невеликої кількості золота в зернах сприяє гормональним процесам, що підвищує її цінність.

Наявність пектинів у кукурудзі сприяє покращенню травлення, а високий вміст калію та магнію сприяє нормалізації обміну речовин. Гіалуронова кислота, що міститься в кукурудзі, сприяє збереженню нормальної функції головного мозку. Також наявне залізо допомагає захищати кровоносну систему. Окрім того, споживання кукурудзи сприяє виведенню холестерину з організму.

Молода кукурудза корисна для людей із проблемами жовчного міхура, кишечника, нирок та підшлункової залози. ЇЇ споживання сприяє розчиненню ниркових каменів, полегшує перебіг захворювань жовчного міхура, допомагає подолати запори та відновлює нормальні обмінні процеси в організмі.

Також важливо зазначити, що кукурудза має позитивний вплив на зір. Вміст каротиноїдів, таких як лютеїн та зеаксантин, робить її корисною для збереження зору та запобігання захворюванням, таким як катаракта та вікова дегенерація жовтої плями (AMD).

Кому не варти зловживати кукурудзою

Кукурудза сама по собі не містить шкідливих речовин, проте варто уникати її вживання при тромбозі, підвищеному згортанні крові, виразці шлунка або індивідуальній непереносимості. Додатково, слід враховувати, що кукурудза є дуже калорійним продуктом: всього два качани відповідають половині середньої добової норми калорій (приблизно 2000 ккал). Ось чому дієтологи рекомендують оберігати себе від споживання цього продукту людям, які мають надмірну вагу.

Раніше повідомлялося, що малина володіє значним джерелом вітамінів та мікроелементів, містить невелику кількість природних цукрів, тому люди з діабетом та ті, хто прагне скинути зайву вагу, можуть споживати цю ягоду без жодних занепокоєнь. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: