Як секс впливає на сон: дослідження науковців

Секс перед сном може бути корисним, оскільки він знижує рівень стресу
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Учені виявили, що секс може допомагати заснути так само ефективно, як і снодійне

Людям, які мають проблеми зі сном, точно варто знати, що є дуже приємний спосіб покращити його. Для цього не обов'язково пити снодійне, достатньо зайнятись сексом, пише Sleep.

Науковці виявили, що секс може допомагати заснути так само ефективно, як і снодійне. У дослідженні взяли участь 53 людей віком від 23 до 49 років, вони пройшли опитування, яке містило вісім запитань. 75% респондентів повідомили, що засинали легше, якщо перед сном займалися сексом, а 64% відповіли, що секс перед сном для них є альтернативою снодійному, інші ж відзначили, що секс перед сном загалом покращує якість їхнього сну. Учені резюмували, що секс перед сном може бути корисним, оскільки він знижує рівень стресу.

«Секс може поліпшити якість сну, зменшити стрес і допомогти швидше заснути вночі, але за умови, що секс загалом не заважає вашому сну й ви спите рекомендовані 7-9 год на добу», – пояснив учений Дуглас Кірш.

Тож, схоже, що секс/оргазм позитивно впливає на сон як у чоловіків, так і у жінок. Попри те, що опитування продемонструвало в основному позитивний вплив сексу на сон, учені визнають, що негативний зв'язок із сексуальною активністю не досліджувався, а тому потрібні масштабніші дослідження цієї теми.

Раніше повідомлялося, що лише одна додаткова година нічного сну збільшує сексуальний потяг наступного дня, а ймовірність заняття коханням з партнером наступної ночі підвищується на 14%. Поганий сон пов'язаний з еректильною дисфункцією у чоловіків, проблемами зі збудженням та оргазмом у жінок – як недосипання впливає на секс: невтішні результати дослідження.

До слова, секс із постійним партнером зменшує стрес і корисний для здоров’я серця, а чоловіки з сильним лібідо живуть довше: секс допомагає знизити ризик смерті – роз'яснення науковців.

Як відомо, секс – це не тільки приємна розвага, але й корисний для здоров'я акт, який може захистити від різних захворювань. Відомо, що статевий акт сприяє знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та допомагає у боротьбі зі стресом – дослідники назвали цікавий спосіб зняти біль й зміцнити імунітет.

Зауважимо, заняття коханням допоможе підтримувати в тонусі деякі групи м'язів, а також покращує сон – чи дійсно секс корисний для здоров'я: дослідження вчених.

До слова, науковці назвали несподіваний спосіб отримати більше задоволення від сексу. Перед тим, як займатися коханням, варто поїсти.

Читайте також: Українська науковиця вивела формулу чоловічого оргазму. Що нового вдалось дізнатись?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: