Що не можна робити після пробудження: роз'яснення лікарів

Лікарі кажуть, що дивитися в телефон відразу після пробудження – дуже шкідлива ранкова звичка
фото з відкритих джерел

Вживати каву відразу після сну – ще одна дуже шкідлива ранкова звичка

Лікарі кажуть, що ранкові звички закладають основу для решти дня, серед них є шкідливі, які багато людей вперто дотримуються. На думку експертів, є щонайменше три звички, які роблять спосіб життя людини нездоровим.

Перевіряти телефон

Можливо, ви навіть спите біля свого телефону. Лікарі кажуть, що дивитися в телефон відразу після пробудження – дуже шкідлива ранкова звичка. Це робить людину більш напруженою, нервовою та збудженою з самого початку дня. Лікарі кажуть, що телефон повинен знаходитися вночі в іншій кімнаті, щоб не було можливості схопитися за нього вранці.

«Не перевіряйте електронні листи та текстові повідомлення, поки не закінчите зі сніданком або іншими ранковими заняттями з самообслуговування», – кажуть фахівці.

Пити каву після пробудження

Вживати каву відразу після сну – ще одна дуже шкідлива ранкова звичка. Людський організм виробляє кортизол (гормон стресу) кожні 8-9 годин. Вживання кофеїну вранці може призвести до підвищення високого рівня кортизолу та посилити негативні наслідки. Надлишок гормонів стресу викликає розвиток запалення, яке пошкоджує клітини і призводить до розвитку різних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання та ожиріння.

«Наука прийшла до висновку, що найкращий час для пиття кави – з 10 ранку до полудня і між 2 і 5 годинами дня. Кращою і здоровою ранковою звичкою буде починати день зі склянки теплої води, вона прискорить обмін речовин, зміцнить організм», – кажуть лікарі.

Не розтягувати м'язи

М’язи і суглоби вночі сплять разом з нами. Вони можуть напружуватися відразу, коли, прокинувшись, ми відразу змушуємо їх активно працювати.

«Ігнорувати розтяжку шкідливо. Користь для здоров’я від розтягування численна – це поліпшення постави, посилення кровотоку, зменшення болю і т.д. звичка розтягуватися, вставши вранці з ліжка, дуже корисна для поліпшення самопочуття», – радять фахівці.

Нагадаємо, що раніше учені провели аналіз взаємозв'язку між атрофією мозку та тривалістю сну. Цей параметр було вибрано для аналізу, оскільки люди здатні контролювати свій режим сну. Результати нового дослідження здивували: виявилося, що невідповідність стандартним рекомендаціям щодо тривалості сну зовсім не призводить до несприятливих наслідків для мозку. Скільки годин потрібно спати: науковці розвінчали популярний міф.

Читайте також: Як недосипання впливає на секс: невтішні результати дослідження

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: