Чи дійсно секс корисний для здоров'я: дослідження вчених

Секс покращує сон у чоловіків і жінок
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Заняття коханням допоможе підтримувати в тонусі деякі групи м'язів та зміцнить серцево-судинну систему

Секс справді позитивно впливає на здоров'я. Він зміцнює м'язи тазового дна, допомагає заснути та навіть захищає від застуд, повідомляє OSHU.

Вчені з Університету Вілкса США пов'язують користь від сексу з концентрацією в слині імуноглобуліну А – спеціального білка, який бореться з вірусами. Відповідно до їхнього дослідження, у людей, які займаються сексом щотижня, його рівень вищий, ніж у тих, хто веде менш активне сексуальне життя.

На думку дослідників з університету Квінсленду Австралії, секс покращує сон у чоловіків і жінок. Однак при цьому жінкам необхідно висипатися, щоб відчувати сексуальний потяг.

Регулярний секс допомагає жінкам підтримувати у тонусі м'язи тазового дна. Під час оргазму вони скорочуються і в результаті стають сильнішими. А це профілактика нетримання сечі та інших проблем. До речі, ті самі результати дає мастурбація.

Активний секс цілком можна вважати невеликим тренуванням. Звичайно, це не замінить повноцінні заняття спортом, але допоможе підтримувати в тонусі деякі групи м'язів та зміцнить серцево-судинну систему.

Секс покращує стосунки у парі. Дослідження показало, що партнери були задоволені рівнем близькості, коли кохалися не рідше одного разу на тиждень. Частіший секс покращив відносини незначно.

Займатися сексом потрібно стільки, скільки подобається вам та партнеру. Загальноприйнятої норми тут немає. Тривалі перерви не шкідливі для здоров'я, незалежно від причин.

Розучитися кохатися неможливо, але секс після перерви може вимагати особливої ​​уваги й невеликої підготовки. Запасіться терпінням та лубрикантами.

До слова, секс із постійним партнером зменшує стрес і корисний для здоров’я серця, а чоловіки з сильним лібідо живуть довше: секс допомагає знизити ризик смерті – роз'яснення науковців.

Як відомо, секс – це не тільки приємна розвага, але й корисний для здоров'я акт, який може захистити від різних захворювань. Відомо, що статевий акт сприяє знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та допомагає у боротьбі зі стресом – дослідники назвали цікавий спосіб зняти біль й зміцнити імунітет.

Читайте також: Українська науковиця вивела формулу чоловічого оргазму. Що нового вдалось дізнатись?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: