Науковці пояснили, чому деякі люди ніколи не потовстішають

фото з відкритих джерел

Сила волі не є єдиним визначальним фактором того, чому деякі люди залишаються стрункими протягом усього життя

Науковці вважають, що генетичні мутації є основою цього феномену. Для того, щоб розкрити причини набирання зайвої ваги, команда вчених з університету Кембріджа провела дослідження, вивчивши ДНК майже 2 тисяч струнких і здорових людей, які не мали розладів харчової поведінки.

За останнім дослідженням генетиків, виявлено, що сила волі не є єдиним визначальним фактором того, чому деякі люди залишаються стрункими протягом усього життя.

Отримані дані порівняли з геномами майже 14 тисяч людей різної ваги, що були доступні в геномному дослідницькому центрі - Інституті Сергера. В результаті виявлено нові генетичні мутації, пов’язані з ожирінням або зі збереженням стрункої фізичної форми.

«Наше дослідження вперше показує, що здорові стрункі люди залишаються такими передусім тому, що мають меншу кількість генів, які збільшують шанси на зайву вагу. Легко поспішати з висновками і критикувати людей за надмірну вагу, але наука доводить, що все набагато складніше. Ми значно менше контролюємо свою вагу, чим прийнято вважати», – пояснює доктор Садаф Фарукі. В журналі PLoS Genetics були опубліковані нові дослідження, які повністю розкривають таємницю того, чому деякі люди ніколи не набирають зайву вагу. Зараз науковці не мають повної впевненості щодо того, як саме виявлені мутації впливають на апетит або здатність до незмінної тіловаги. Генетики планують провести подальші дослідження для розуміння того, як можна допомогти тим, хто не був обдарований таким генетичним кодом.

Раніше повідомлялося, що експерти розповіли, що таке вечірня прокрастинація і як з нею боротися.

Також ендокринологиня Євгенія Рогальська роз'яснила, чому українці полюбляють хейт і як на це впливають новини. 

Читайте також: Як швидко вивести нікотин із організму? Лікар дав пораду

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: